Coolhouse - Scheveningen - voetplaten balkons

Opdrachtgever

BAM Wonen

Locatie

Scheveningen

Status

Opgeleverd (2019)

Kenmerkend

Wist u dat het Coolhouse zijn naam dankt aan de locatie van de woontoren? Vroeger stond hier namelijk ooit een koelhuis; vandaar de naam Coolhouse.

Het project

Bam Wonen leverde in samenwerking met Simonis Onroerend Goed en DAVL Architecten in 2018 het project Coolhouse op. Het gebouw ligt aan de Dr. Lelykade in de Scheveningse haven. Het heeft een uniek uitzicht over de haven en de stad en een ideale zonligging. De naam van het project stamt af van een koelhuis wat ooit op deze locatie stond. Het gebouw omvat:

  • Acht lofts
  • Vier woningen
  • Drie royale penthouses
  • Twee garages
  • Bergingen
  • Containerruimte
  • Een gedeelde fietsenstalling


Onze bijdrage

Bij deze balkons hebben we de voetplaten voorzien van een offshore coating. De metaalconservering is nu beter bestand tegen de zouten die de Scheveningsche zeewind met zich meedraagt. Metaalconservering in kustplaatsen verdient altijd extra aandacht. De zeewind heeft invloed op de staat van de coating. Door de hoge mate van zouten in de lucht is er meer kans op corrosievorming. Wij denken per locatie mee in een geschikte conservering. De voetplaten zijn de fundatie van een balkon en staan in een hoog corrosieve omgeving. Daarom is hier gekozen voor een extra bestendige conservering. Zo krijgt corrosie geen kans en wordt de levensduur van de conservering verlengd. En doordat de conservering het object langer beschermt, hoeft het object minder snel vervangen te worden.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief