HSL - Bergschenhoek/Lansingerland - Geluidsschermen

Opdrachtgever

Prorail

Locatie

Gemeente Lansingerland

Status

Wordt uitgevoerd

Kenmerkend

De maatregelen die worden getroffen tegen geluidsoverlast van de hogesnelheidstrein leveren op sommige plaatsen een geluidsreductie tot wel 10 dB(A) op.

Het project

Op de HSL-Zuid (de Hogesnelheidslijn) rijden treinen van Amsterdam en de Belgische grens met hoge snelheden. Door de hoge snelheden zijn er langs de HSL meerdere geluidschermen geplaatst om geluidshinder te voorkomen. Deze geluidsschermen zijn onderdeel van een aantal maatregelen die geluidsoverlast van de Hogesnelheidslijn voor omwonenden moeten verminderen. BAM Infra is de opdrachtgever van dit project. Het doel is om eind 2021 alle bestaande schermen geluidsabsorberend te hebben gemaakt of te vervangen voor nieuwe schermen.


Onze bijdrage

Wij werden ingeschakeld voor het herstellen van schade aan geluidsschermen langs de Hogesnelheidslijn. Sommige geluidsschermen worden vervangen en sommige werden hersteld. Wij hebben bijgedragen aan het herstellen van de 'oude' geluidsschermen. Deze schermen van in totaal meer dan twee kilometer lang werden zo'n 15 jaar geleden voorzien van een poedercoating in RAL-kleur 7035. Door het herstellen van de schade aan de oude panelen kunnen we deze levensduur verlengen.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief