Groen licht: 3 x projecten met zonnepanelen

  • Geplaatst op maandag 26 juli 2021
  • Auteur: Team NESTcoat Marketing
  • Categorie: Uitgelicht

Groen licht: 3 x projecten met zonnepanelen

De transitie van fossiele naar hernieuwbare energiebronnen is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Overheden hebben het er constant over. Ook het bedrijfsleven blijft niet achter. Door de hoeveelheid aandacht voor het onderwerp 'duurzaamheid' kan je er een beetje gevoelloos voor worden.

Tijdens onze werkzaamheden komen we er gelukkig telkens achter dat er oprechte aandacht is voor milieuvriendelijke ontwikkelingen.
Door heel het land en daarbuiten komen we initiatieven tegen die een impact hebben.

Ditmaal belichten we drie  projecten met zonnepanelen waaraan wij bijdroegen:

Energiepark Haringvliet Zuid: voor duizenden huishoudens aan groene energie!

In de Van Pallandtpolder staat het grootste hybride energiepark van Nederland. Hybride betekent hier: “combinatie van meerdere energiebronnen”. Het energiepark van Vattenfall bestaat uit:

  • 115.000 zonnepanelen
  • 6 windmolens
  • 12 zeecontainers met batterijen

Alleen de zonnepanelen kunnen al 12.000 huishoudens per jaar van groene stroom voorzien. De totale energieopbrengst staat gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 39.000 huishoudens. Zo draagt de bouw van dit energiepark bij aan een duurzamere toekomst.

Voor informatie over onze bijdrage aan het project en meer foto’s kan je het portfolio item over dit project bekijken.

Carport Amersfoort: van gewone parkeerplaats naar mini-zonnepark

De mogelijkheden om groene energie op te wekken zijn overal om ons heen. Door zonnepanelen te plaatsen bij deze overdekte parkeerplaats in Amersfoort ontstond een mini-zonnepark. Om het duurzame doel extra kracht bij te zetten is ook in het ontwerp gekozen voor recyclebare materialen. 

Voor informatie over onze bijdrage aan het project en meer foto’s kan je het portfolio item over dit project bekijken.

Zonnepark Hoogeveen: Duurzaamheid op grote schaal

NEO Energie is in 2018 gestart met de realisatie van een tweede zonnepark in de omgeving van Fluitenberg, Hoogeveen. Het park levert genoeg elektriciteit om 2.700 huishoudens van stroom te voorzien. Deze wordt opgewekt met 22.800 zonnepanelen. Het park wordt omringd door bomen en planten, waardoor omwonenden weinig van het park zullen merken. Tevens worden omwonenden betrokken bij het toekomstig onderhoud van flora en fauna. Zo is nu het plan om schapen in te zetten voor de begrazing van het terrein.

Voor meer informatie en meer foto’s kan je het portfolio item over dit project bekijken.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief