Ontdek: deze woontrends voor 2022 wil je in je interieur

  • Geplaatst op dinsdag 18 januari 2022
  • Auteur: Team NESTcoat Marketing
  • Categorie: Interieurtrends

Ontdek: deze woontrends voor 2022 wil je in je interieur

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Tijd voor een frisse start. Niet alleen voor jezelf, maar ook je interieur verdient een nieuwe look. Daarom zetten wij de laatste woontrends van 2022 voor je op een rijtje en geven je tips over hoe je deze toepast in je woning. 

De natuur in huis

In het nieuwe jaar halen we de natuur in huis. Met kleur en materiaalkeuze zorg je voor rust in je woning. Aardetinten in het interieur zien we in 2022 steeds vaker voorbij komen. 
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de natuur letterlijk in huis te halen in de vorm van kamerplanten. Deze zorgen voor rust en dragen bij aan een betere luchtvochtigheid in je woning. Wil je nog een stapje verder gaan en laat je budget het toe? Dan kun je zelfs kiezen voor een serre of openslaande deuren. Zo haal je de natuur wel heel makkelijk naar binnen. Tegenwoordig zijn veel serres en puien gemaakt van aluminium of staal. Vaak wordt dit materiaal standaard voorzien van een zwarte poedercoating. Maar als je jouw interieur een andere look wilt geven, denk dan eens aan een restyling. Zo kies je gemakkelijk de kleur en afwerking die past bij de nieuwste woontrends.

Tip: Heb je een mooie kleur gezien maar weet je niet hoe deze heet? In onze blog: Zo vind je de RAL kleurcode van jouw coating geven we je tips hoe jij de juiste RAL kleur kunt vinden. 

Back to the 90's

In 2022 zijn de jaren 90 terug van weg geweest. Als basis wordt vooral gebruik gemaakt van beton en staal. Verder voeren felle kleuren, strakke lijnen en vooral opvallende grafische kunstelementen de boventoon in deze stijl. 

Mooi oud is niet lelijk

Ook opvallende retro kleuren maken een comeback. Zoals okergeel, klassiek blauw, terra en zwart-wit. Durf deze kleuren zeker te combineren. Wat in een retro interieur zeker niet mag ontbreken is een mix van materialen, vormen en structuren, zoals bijvoorbeeld velours. 

Functionele inrichting

Een andere opvallende woontrend die we in 2022 veel tegen zullen komen is dat het interieur er niet alleen mooi uit moet zien, maar vooral ook functioneel moet zien. Een meubel op wielen die je even aan de kant kunt schuiven om te sporten of een meubel met een handig opbergcompartiment om alle speelgoed van je kinderen in op te bergen. En voor de thuiswerkers; schuifdeuren of een mooie binnendeur. Hiermee scheid je gemakkelijk jouw eigen kantoor van de rest van de woning. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste woontrends en weten hoe je metaal in je interieur terug kunt laten komen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Zo blijf je op de hoogte met tips en onze laatste blogs! 

Nieuwsbrief Nieuwsbrief