Tips om te besparen op de kosten van het schilderen van je huis

  • Geplaatst op donderdag 16 mei 2024
  • Auteur: Team NESTcoat Marketing
  • Categorie: Tips

4 tips om te besparen op de kosten van het schilderen van je huis

Strak schilderwerk zorgt ervoor dat je woning helemaal past bij jouw smaak. Maar het laten schilderen over overschilderen van bijvoorbeeld aluminium kozijnen of een stalen trap is voor veel mensen een forse investering. En wanneer je net in een nieuwe woning woont en hier schilderwerk wilt laten uitvoeren, betaal je ook nog eens het hoge btw-tarief van 21% ten opzichte van 9% voor bestaande woningen ouder dan 2 jaar. Daarom geven we je 4 handige tips waarmee je kunt besparen op de kosten van schilderwerk.

1. Investeren = besparen

Het klinkt misschien niet logisch, maar wanneer er nu wordt geïnvesteerd in schilderwerk in en rondom je woning bespaar je op de lange termijn op kosten. Dit komt omdat schilderwerk dat in verval raakt vaker onderhouden moet worden en gebreken zal vertonen. Vooral bij metaalproducten dient de verflaag ook als beschermlaag tegen onder andere roestvorming. Vooral bij producten die zich in de buitenlucht bevinden en niet goed beschermd zijn, kan dit verval sneller ontstaan.  


2. Vergelijken van offertes

Wanneer we op zoek zijn naar een bedrijf kiezen we vaak voor een advertentie of het bedrijf dat bovenaan in Google staat. Toch loont het soms om offertes van verschillende partijen te vergelijken. Een belangrijk punt om te vergelijken is goed te bedenken welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden en wat de specialisatie van het betreffende bedrijf is. Moeten er muren en plafonds worden geschilderd in de woning? Kijk dan naar een vakschilder die dit goed kan. Gaat het om specialistisch werk, zoals het schilderwerk aan poedercoatings op staaloppervlakken? Dan is de keuze voor een  

Je maakt uiteindelijk zelf de keuze of je wilt besparen op kwaliteit of geld of geen van allen. Let bij de ontvangen offertes niet alleen op prijsverschil, maar ook op of alles volledig beschreven staat. Denk aan welke materialen gebruikt gaan worden en de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Zo kom je naderhand niet voor verrassingen te staan. 


3. Kies voor een vakschilder

Deze tip haakt in op de vorige. Er zijn genoeg zogenoemde niet malafide bedrijven die voor een fractie van een normale vraagprijs wel een handje willen helpen. Uiteindelijk krijg je hier vaak geen vakwerk voor terug wat weer resulteert in hogere kosten. Kies dus voor een echt vakbedrijf. Bekijk goed de website, lees eventuele reviews of vraag aan anderen of zij ervaring hebben met het schildersbedrijf en de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren. 


4. Meer schilderwerk tegelijk loont

Het is vaak goedkoper om meer schilderwerk tegelijk te laten uitvoeren dan bijvoorbeeld één aluminium raamkozijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor werkzaamheden samen met de buren of vanuit de VvE te laten uitvoeren. Vooral VvE's hoeven dan minder BTW voor te schieten. De schilder hoeft dan maar één keer de materialen te bestellen zoals de verven of eventueel een steiger of hoogwerker. 

Conclusie

Als je deze tips in acht neemt kun je dus behoorlijk besparen op de kosten voor schilderwerk in en rondom je woning. Houd altijd in gedachten dat je met goed schilderwerk niet wilt besparen op kwaliteit en dat deze investering zich uiteindelijk terugbetaalt. Goed schilderwerk verbetert namelijk niet alleen het aanzien van je huis, maar zorgt ook dat de ondergrond van metaalproducten weer goed beschermd is. En wanneer het schilderwerk goed onderhouden blijft, kan je hier wel jaren plezier van hebben!

Het strakke schilderwerk van de kozijnen van dit huis springt direct in het oog

Een opvallende uitstraling van het balkon van een woning 

Nieuwsbrief Nieuwsbrief