Bouwschade herstellen op locatie

Bouwschade herstellen op locatie

Binnen de uitvoering van bouwprojecten zijn schades een risico. Desondanks zijn dergelijke schades vaak erg vervelend voor u als eindverantwoordelijke partij. U wilt het liefst dat dit snel wordt opgelost. Daar helpen wij graag bij! Wij nemen de schade op en kijken hoe we deze het best, zo snel mogelijk kunnen repareren. In geval van spoed, klik hier. 

Door onze ervaring in de oppervlaktebehandeling zijn we bekend met de normen waarmee u te maken heeft:

 • Qualicoat en Qualisteelcoat normen;
 • Bij thermisch verzinkt staal: NEN-EN 15773, NEN 5254 en NEN-EN-ISO 1461;
 • Bij (geanodiseerd) aluminium: NEN 12487 en EN 12206-1;
 • ISO 12944-2 voor het bepalen van de corrosieklasse.

Dit is slechts een kleine selectie van relevante normen en afspraken waarmee NESTcoat werkt. Door volgens afspraak te werken ontzorgen we de klant en leveren we een resultaat waarmee ook de eindgebruiker tevreden is.

Van woonhuizen tot kantoorpanden, schades zijn niet alleen vervelend vlak voor een oplevering, maar gedurende de hele uitvoering van een bouwproject. Tijdens transport en montage- of installatiewerkzaamheden kan schade ontstaan, maar ook door het gebruik van krachtige machines en materialen die tijdens de bouw worden ingezet. Zo kan het voorkomen dat een deur, gevel of kozijn onverwachts beschadigd raakt. Dit kan de oplevering van een bouwproject vertragen en zelfs tot geschillen leiden met betrokken partijen. Daarom komen wij op elke locatie om bouwschade te herstellen. 

Wij kunnen schade herstellen aan bijna alle metaalproducten zoals:

 • Lateien
 • Draagconstructies
 • Stalen of aluminium binnen- en buitendeuren 
 • Trappen en trapleuningen
 • Leuningen
 • Balkonhekwerken
 • Galerijhekwerken
 • Gevelbekleding 
 • Kozijnen

Beschadigingen op een stalen binnentrap

Krassen op een stalen latei


Ook herstellen we specifieke coatings zoals:

 • Geanodiseerd aluminium 
  Geanodiseerd aluminium wordt veel toegepast bij onder andere kozijnen. Deze combinatie zorgt voor een lichte, maar sterke bescherming. Tijdens het plaatsen of afwerken kan het gebeuren dat er schade ontstaat. Om deze schade te herstellen helpen we u graag! 

 • Poedercoating
  Een veel toegepaste service van ons is het herstellen van poedercoatings (vaak Duplex-systemen) op locatie. 

 • Brandwerende coating 
  Een brandwerende coating wordt vaak toegepast op staalconstructies om het gebouw zo beter bestand te maken tegen de gevolgen van vuur (hitte). Wij brengen een brandwerende coating niet alleen aan, maar herstellen ook schades die aan deze speciale coating zijn ontstaan.

Niet alleen vóór de oplevering van een project staan we voor u klaar. We kunnen u helpen binnen elke fase van de bouw. Bouwschade kan voor veel onnodige problemen zorgen, we leggen uit waarom het herstellen zo belangrijk is en hoe het herstellen op locatie werkt. 

Ieder object verlangt een andere behandeling afhankelijk van de omgeving, de ondergrond en het gebruiksdoel. Een object in de openlucht of in een corrosieve omgeving zoals aan de kust, vereist een andere bescherming dan een object dat zich binnen bevindt. Bescherming is nodig omdat het metaal sneller wordt aangetast door de aanwezigheid van onder andere:

 • zouten
 • zuren
 • schadelijke gassen
 • zuurstof 
 • vocht

De beschermende werking van de coating neemt af wanneer deze beschadigd raakt. Dit betekent dat het metaalproduct nu niet meer optimaal wordt beschermd. Dit ziet er niet alleen minder fraai uit, het kan zelfs leiden tot corrosievorming: het materiaal raakt in verval. Herstel is daarom op tijd nodig om te voorkomen dat het onderliggend metaalproduct (verder) in verval raakt.

Dankzij onze komst is het metaalproduct weer goed beschermd en ziet de conservering er esthetisch uit. Zo zorgen we samen voor een tijdige oplevering die bij alle betrokkenen naar wens verloopt. 

Het resultaat van bouwschade herstel door NESTcoat

Hoe werkt het herstellen van bouwschade?

De meeste beschadigingen die ontstaan zijn krassen in de coating. Maar soms kunnen er ook structurele schades aan de coating aanwezig zijn en moet het object volledig worden gerenoveerd. Voor een juiste indicatie van de schade kunnen we zelfs eerst bij u langskomen voor een inspectie.

Tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden zorgen we er altijd voor dat het bouwproces zo min mogelijk verstoord wordt. Afhankelijk van de grootte van het project, komen één of meerdere van onze medewerkers op de afgesproken tijd bij u op locatie om de schade te herstellen. Hierbij staan altijd de volgende twee doelen centraal: 

1) Kleur-, glans- en structuurverschil tot een minimum beperken

We streven ernaar dat de herstelde plekken niet te onderscheiden zijn van de rest van de coating. Vaak mengen we hiervoor de RAL-kleuren op de werklocatie ietwat bij. Zo brengen we de conservering terug in topconditie en is de coating ook esthetisch weer hoogwaardig.

Is er schade ontstaan aan een coating met een structuur of een afwijkende glansgraad of zelfs een glitter, zoals een hoogglans of metallic lak? Iedere coating is voor ons even bijzonder en ook hieraan kunnen we beschadigingen repareren!

Voor herstel

Na herstel


2) Langdurige bescherming

Iedere schade vraagt om een eigen aanpak. Zo zoeken we altijd naar de beste oplossing voor u en het metaalproduct om het bouwproject op tijd en naar wens te laten verlopen. Dankzij de juiste voorbehandeling hecht de coating goed en doordat we met ons vakmanschap zo goed mogelijk de kleur bepalen vormt de herstelde plek een zo goed mogelijk geheel met de rest van de conservering. Zo ontstaat een mooi gesloten conservering die goed en langdurig beschermt.


Waarom kiezen voor bouwschadeherstel door NESTcoat?

         ✓ Wij herstellen bouwschade in binnen- en buitenland.

         ✓ Schadeherstel aan zowel staal als aluminium.

         ✓ Herstel van bijzondere structuren of glansgraden.

         ✓ Gericht op kwaliteit en esthetiek.

         ✓ Beschermt de metaalproducten langdurig.

         ✓ Het bouwproces wordt zo min mogelijk verstoord. 

         ✓ We zijn flexibel en denken goed mee in de planning.


Wat is uw voordeel?
 

         ✓ Duurzame keuze: het product is langdurig beschermd.

         ✓ Esthetische waarde: de coating is weer netjes!

         ✓ Schadeherstel is tijd- en kostenbesparend: geen demontage- of transportkosten.


Door onze kennis, ervaring en constante nieuwsgierigheid naar het beste resultaat maken we de coating weer esthetisch en is het onderliggend metaal langdurig beschermd. Zo bespaart u geld en tijd! En kunt u verder met de uitvoering en oplevering van uw project. 

Dus is er schade ontstaan tijdens een bouwproject en wilt u dit graag laten herstellen? 

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wij komen bij u op locatie om de schade te herstellen!

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief