Energie

Wat we kunnen betekenen in de energiesector 

Duurzaamheid wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Een onderwerp waar zowel ontwikkelaar als afnemer zich steeds meer bewust mee bezig houden. Ook wij dragen positief bij aan deze verandering in de markt.   


Corrosie voorkomen

Staal is een sterke, duurzame grondstof die veel wordt gebruikt in de energiesector. Het is relatief goedkoop en met het juiste onderhoud kan het jaren mee. Dit juiste onderhoud is zeer belangrijk, want in deze markt bevinden veel materialen zich in een corrosieve omgeving waar de aanwezigheid van zuren, zouten, vocht en ook schurende stoffen de conservering aantasten. Een goed voorbeeld hiervan zijn zonnepanelen naast wegen of windmolens op of in de buurt van zee, waardoor het metaal gaat corroderen. Maar ook in veel energiecentrales is corrosie een van de belangrijkste factoren die ertoe leidt dat processen onnodig stil komen te liggen. In dit geval is periodiek onderhoud en versterking van zwakke coatings essentieel zodat het metaalproduct niet aangetast wordt. 


Oog voor detail

De energiemarkt is constant in beweging en wij ook. Onze medewerkers kunnen namelijk overal op locatie komen. Dit kan zijn in de vorm van schadeherstel of periodiek onderhoud van de metaalconservering. Het product wordt dan volledig gereinigd en gecontroleerd op sporen van corrosie en beschadigingen. Om een lange levensduur van het gecoate object te waarborgen besteden wij extra aandacht aan belangrijke details als scherpe randen die de metaalconservering kunnen verzwakken, hoeken en gaten die corrosiegevoelig zijn door vocht en vuil. 


Een conservering passend bij de omgeving

Aan zowel korte als langdurige projecten kunnen wij een bijdrage leveren. Wij repareren bijvoorbeeld transport- of montageschade die aan de conservering is ontstaan. Corrosie kan op locatie worden verwijderd, waarna onze medewerkers een geschikte coating aanbrengen om het metaalproduct langdurig te beschermen. Voor periodiek reinigen zijn wij ook als vaste partner in te schakelen. 

Producten die wij onder andere behandelen binnen de energiesector zijn: 

  • Verbindingspunten/aansluitvlakken
  • Constructies voor onder andere zonnepanelen
  • Voetplaten 
  • Masten
  • Overkappingen 

Wij onderhouden en herstellen niet alleen organische coating zoals natlakken en poedercoatings, maar behandelen zelfs thermisch verzinkt staal op locatie. Zo werkten we mee aan een van de grootste hybride windparken van Nederland waarvoor we de constructies van de zonnepanelen behandelden zodat deze weer naadloos aansloten aan de vereisten van eindopdrachtgever Vattenfall. 

Samen zorgen we ervoor dat uw project geen tijdverlies oploopt, en door metaalproducten een goede bescherming te bieden blijven deze langdurig sterk. Want alleen samen kunnen we een duurzame toekomst tegemoet gaan! 

Projecten waar we trots op zijn

Constructie zonnepanelen zonnepark Hoogeveen

Bekijk project

Solar carport Amersfoort

Bekijk project

Masten Hybride energiepark TenneT Maasvlakte

Bekijk project

Onze services voor de energie sector

Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wij komen bij u op locatie om schade aan coatings te herstellen, zodat de coating weer aan de van toepassing zijnde normen voldoet. Dit zorgt voor een langere levensduur van het onderliggend metaalproduct. Dus is er schade of corrosie ontstaan? Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief