Energie

Wat we kunnen betekenen in de energiesector 

De transitie naar duurzame energie wordt vandaag de dag steeds belangrijker. Een onderwerp waar zowel ontwikkelaar als afnemer zich steeds meer bewust mee bezig houden. Ook wij dragen positief bij aan deze verandering in de markt.   

Niet alleen de energiemarkt is constant in beweging, wij ook. Onze medewerkers kunnen namelijk overal op locatie komen. Dit kan zijn in de vorm van schadeherstel of periodiek onderhoud van metaalconserveringen. Het product wordt dan volledig gereinigd en gecontroleerd op sporen van corrosie en beschadigingen. Om een lange levensduur van het gecoate object te waarborgen besteden wij extra aandacht aan belangrijke details als scherpe randen die de metaalconservering kunnen verzwakken, hoeken en gaten die corrosiegevoelig zijn door vocht en vuil. 


Een conservering passend bij de omgeving

Aan zowel korte als langdurige projecten kunnen wij een bijdrage leveren. Wij repareren bijvoorbeeld transport- of montageschade die aan de conservering is ontstaan. Corrosie kan op locatie worden verwijderd, waarna onze medewerkers een geschikte coating aanbrengen om het metaalproduct langdurig te beschermen. Voor periodiek reinigen zijn wij ook als vaste partner in te schakelen. 

Producten die wij onder andere behandelen binnen de energiesector zijn: 

  • Verbindingspunten/aansluitvlakken
  • Constructies voor onder andere zonnepanelen
  • Voetplaten 
  • Masten
  • Windmolens (monopiles)
  • Overkappingen 

Wij onderhouden en herstellen niet alleen organische coating zoals natlakken en poedercoatings, maar herstellen zelfs thermisch verzinkt staal op locatie. Zo werkten we mee aan een van de grootste hybride windparken van Nederland waarvoor we de constructies van de zonnepanelen behandelden zodat deze weer naadloos aansloten aan de vereisten van eindopdrachtgever Vattenfall. 

Samen zorgen we ervoor dat uw project geen tijdverlies oploopt, en door metaalproducten een goede bescherming te bieden blijven deze langdurig sterk. Want alleen samen kunnen we een duurzame toekomst tegemoet gaan! 

Onze subbranches

Zonne-energie

Zonne-energie zorgt voor de opwekking van elektriciteit in de vorm van bijvoorbeeld zonnestroom. Binnen deze tak wordt veel gewerkt met thermisch verzinkt staal. Indien regen niet weg kan lopen, ontstaat witte aanslag, ook wel witte roest genoemd. Wij kunnen dit ter plekke verwijderen. Tevens ondersteunen we om een tijdige oplevering te helpen realiseren, bijvoorbeeld door schadeherstel.

Windenergie

Binnen de windenergie hebben veel metaaloppervlakken te maken met een corrosieve omgeving, denk hierbij aan de monopiles van windmolens. Door deze omgeving is een juiste bescherming van het metaaloppervlak belangrijk. Wij kunnen werken met verfsystemen die geschikt zijn voor deze omgeving. Ook houden onze medewerkers zich aan de veiligheidsvoorschriften die gelden voor uw project.

Bio-energie

Om de klimaatdoelen te behalen is een beperkte en hoogwaardige inzet van bio-energie noodzakelijk. Om bio-energie te verkrijgen is bio-massa nodig. Dit bestaat uit materialen van organische oorsprong zoals groente, fruit- en tuinafval of mest. Het opwekken van bio-massa gebeurt vaak in speciale centrales of installaties van boeren. Hierbij is een weerstand tegen chemische stoffen belangrijk, omdat de biomassa en het biogas zeer corrosief zijn. Dit kan de coating die wordt gebruikt voor de installaties flink aantasten. Periodiek onderhoud is daarom van belang om vervuiling te laten verwijderen en mogelijke schade op tijd vast te stellen en te herstellen.

Netbeheer

De gas en elektriciteitsbeheerders dragen bij aan de overgang naar een duurzame energievoorziening. Binnen de branche kunnen corrosieve omgevingen een uitdaging vormen voor coatings, zeker wanneer de coating beschadigd raakt. Denk aan een omgeving aan zee, in het bos of langs het spoor. Zorg in dit geval voor een tijdig herstel zodat de coating niet verder verzwakt.

Geothermie

Geothermie ofwel aardwarmte genoemd is warmte uit de ondergrond waarmee woningen en andere gebouwen verwarmt kunnen worden. Bij de winning van aardgas is de toepassing van coatings door aanwezige vocht, en aantastende stoffen uitdagend. Een goede bescherming en het juist behouden van metaalproducten in deze branche is belangrijk om te voorkomen dat de conservering niet gaat corroderen. Is er al corrosie ontstaan? Ook dan helpen we u graag om dit ter plekke te herstellen.

Projecten waar we trots op zijn

Constructie zonnepanelen zonnepark Hoogeveen

Bekijk project

Solar carport Amersfoort

Bekijk project

Windmolens Windpark Maasvlakte 2

Bekijk project

Onze services voor de energie sector

Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de kleur van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren en wij denken mee in de wijze van herstel (indien nodig).

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wij komen bij u op locatie om schade aan coatings te herstellen, zodat de coating weer aan de van toepassing zijnde normen voldoet. Dit zorgt voor een langere levensduur van het onderliggend metaalproduct. Dus is er schade of corrosie ontstaan? Wij helpen u graag verder.

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief