Infrastructuur

Wat we voor de infra kunnen betekenen

Binnen de infrastructuur heeft NESTcoat veel specifieke kennis in huis. Ook weten infra klanten ons te vinden voor schadeherstel, onderhoud, het verwijderen van roest of een van onze andere services. Met veel ervaring en kennis op het gebied van metaaloppervlakken denken wij graag met onze klanten mee. En met onze ambitie en oplossingsgerichte manier van werken hebben we mogen werken aan mooie projecten waarbij we metaalproducten - voornamelijk veel staalproducten - hebben voorzien van de geschikte coating zodat deze weer langdurig beschermd zijn tegen invloeden van buitenaf.


Lange levensduur

Of het nu gaat om brugdelen, sluizen, verkeersmasten, of buitenmeubilair. Objecten in de infra zijn bedoeld om lang mee te gaan. Het is daarom van groot belang dat deze producten in topconditie blijven en zo goed mogelijk beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Veel van deze producten bevinden zich in openbare ruimtes. Met name zouten, schadelijke gassen en een hoog vochtige omgeving zorgen voor een versnelde aantasting van de coating. Daarnaast kunnen verdikte vuillagen meer vocht opnemen en vasthouden, wat de agressieve inwerking op de coating kan vergroten. Gelukkig kunnen wij voor iedere subbranche binnen de infra ondersteuning bieden. 

Onze subbranches

Railinfra

In de railinfra kan men geconfronteerd worden met een corrosieve omgeving, maar ook aanslag van ijzer- of koperdeeltjes afkomstig van railverkeer werken extra aantastend. Het is daarom belangrijk dat coatings op tijd worden versterkt en periodiek worden gereinigd zodat deze vervuilende stoffen de coating niet kunnen aantasten.

Wegenbouw

Binnen de wegenbouw zorgt microstof, dat dagelijks neerslaat en niet goed verdwijnt, voor problemen aan de coating. Deze nestelen zich in hoeken en gaten. Ook werken uitstootgassen als zwavels, en zouten (welke veelal in de winterperiode worden ingezet), in op de coating. Het op tijd versterken van de coating, als ook het periodiek reinigen is daarom noodzakelijk om corrosievorming te voorkomen. Mocht er toch corrosie zijn ontstaan, dan komen wij bij u op locatie om de corrosie te verwijderen en het metaaloppervlak te repareren. Wij voeren ook complete renovaties aan de poedercoating op locatie uit.

Waterbouw

In de waterbouw is vocht al een uitdaging voor coatings. Ook is het mogelijk dat de coating zich in of nabij een bosrijke omgeving bevindt, waardoor het oppervlak sneller vervuilt. Hier geldt ook; het correct en tijdig reinigen van het oppervlak is noodzakelijk voor het behoud en de levensduurverlenging van het coatingsysteem. Dit kunnen wij voor u verzorgen.

Luchtverkeer

In de luchtvaart is het belangrijk zo min mogelijk verstoringen te veroorzaken. Dit betekent dat wanneer er schade aan een coating is ontstaan, wij dit met zo min mogelijk hinder verhelpen. De aantasting van de coating kan eerder ontstaan door uitstootgassen van het vliegverkeer: kerosine. Verbrandingsproducten uit kerosine tasten de coating van het metaalproduct aan waardoor de coating verzwakt. Beschadiging aan de coating dienen dan ook tijdig hersteld te worden om aantasting van een groter oppervlak te voorkomen.

Projecten waar we trots op zijn

Nooddeuren A2 Leidsche Rijntunnel Utrecht

Bekijk project

Geluidsschermen HSL brug Moerdijk

Bekijk project

Mastmarkeringen Schiphol Airport

Bekijk project

Onze services voor Infrastructuur

Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Wilt u uw coating periodiek laten reinigen of is er corrosie ontstaan? Wij komen graag bij u op locatie!

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief