Machinebouw

Een soepel productieproces

De machinebouw is een belangrijke sector. Hier worden (onderdelen van) machines en apparaten geproduceerd voor organisaties en particulieren. Deze zijn belangrijk voor de stroomlijning van een soepel productieproces van onder andere voeding, transport en gebruiksproducten. Een onderbreking van het proces betekent geen productie. Daarom is het belangrijk dat deze machines in topconditie blijven.

Door robotisering en automatisering is het productieproces veel sneller geworden. Processen moeten blijven draaien. Periodiek onderhoud is essentieel om ervoor te zorgen dat het productieproces soepel doorgaat en de machines aan de veiligheidseisen blijven voldoen. Niet alleen aan de functionele eigenschappen van de machine, maar ook aan de coating. Veel machineonderdelen zijn namelijk van metaal en afgewerkt met deze beschermingslaag om de machine te beschermen. Deze coating is nodig om de machine te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Om ervoor te zorgen dat eventuele schades aan de coating niet over het hoofd worden gezien en zwakke plekken aan de coating op tijd worden ontdekt, heeft u een vaste partner nodig die dit voor u verzorgt. Wij komen naar de gewenste locatie en zorgen voor een uitgebreide controle en eventueel herstel of versterking van de coating. Vaak hoeft het productieproces door onze aanpak niet eens onderbroken te worden. Zo zorgen we ervoor dat de productie zo min mogelijk wordt verstoord. 

Onderhoudswerkzaamheden voeren we uit aan onder andere: 
 • Omkastingen
 • Sluitingen
 • Bedieningskasten
 • Schroeven en bouten 
 • Afsluiters
 • Flenzen
 • Leidingen
 • Constructiedelen

 

Deze producten worden onder andere toegepast in de:
 • Voedingsmiddelenindustrie
 • Textielindustrie
 • Logistiek
 • Farmaceutische industrie
 • Chemische industrie
 • Medische industrie 

 

De coating van uw machine op locatie hersteld

Sommige machineonderdelen zijn kwetsbaarder voor corrosievorming. Denk hierbij aan machineonderdelen die zich in de buitenlucht of op industriële gebieden bevinden. Deze machines worden continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden en zuren en/of zouten. Zonder de juiste bescherming en het juiste onderhoud wordt de metaalconservering sneller aangetast. Dit betekent op den duur aantasting van de machine en de functie die het vervult. Ook door intensief gebruik van machines kunnen krassen of andere schades gemakkelijk ontstaan. Deze beschadigingen kunnen leiden tot corrosievorming. Het is belangrijk om deze schades te laten herstellen en de corrosie te laten verwijderen. 

Soms komt het voor dat de coating zodanig beschadigd is dat het structureel aangetast is. Is dit het geval? Wij bekijken de schade op locatie en renoveren in overleg de conservering. Door het herstellen van de coating investeert u niet alleen in het behoud van de machine maar bespaart u op termijn ook flinke kosten. De machine hoeft minder snel vervangen te worden en kan dus meer produceren. Doordat de coating niet vernieuwd hoeft te worden, maar op locatie hersteld kan worden, wordt de levensduur van het metaalproduct en de machine verlengd.

Schade door montage of transport

Sommige machines of onderdelen hiervan worden op een andere locatie in elkaar gezet, waarna deze naar de afnemer worden getransporteerd. Ondanks dat de assemblage en transport vaak zo voorzichtig als mogelijk gebeurd, blijft de kans op schade aanwezig. Als het product eenmaal op locatie is gemonteerd, is montageschade ook een veel voorkomende ergernis. Wij kunnen ook deze schades op locatie verhelpen en de machine weer voorzien van de juiste bescherming. 

Projecten waar we trots op zijn

Drukpersmachines Arnhem

Bekijk project

Skids Ridderkerk

Bekijk project

Onze services voor de machinebouw

Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie
Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Onderdelen van machines hebben verschillende toepassingen. Om deze in goede conditie te houden is het van belang beschadigingen op tijd te laten herstellen en periodiek onderhoud te laten verrichten. Wij denken graag mee over de beste bescherming voor uw machine(s). Zo zorgen wij met onze kwaliteit en vakmanschap dat de levensduur van het metaalproduct wordt verlengd en het productieproces weer soepel verder kan. Zo draait u weinig tot geen omzetverlies en wordt een veilige werkomgeving behouden!  

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief