Overheid en non-profit

Coating onderhoud voor overheidsgebouwen en non-profit organisaties 

Als non-profit organisatie zoals een stichting, vereniging of overheidsorgaan is verandering continu gaande. Veranderingen die nu spelen en veranderingen in de toekomst. Het is niet alleen belangrijk om mee te bewegen met die constante veranderingen maar om soms ook even stil te staan bij wat deze veranderingen teweegbrengen. Samen werken we stukje bij beetje aan een leefbaardere toekomst. Ook wij zijn volop in beweging om de levensduur van metaalproducten te verlengen.

Gemeenten en overheid

Veel van deze objecten zijn of bevatten onderdelen van metaal. Vervelende problemen die zich hieraan kunnen voordoen zijn roestvorming en krassen of deuken (dan wel niet toegebracht door anderen). In de openbare ruimte is slijtage aan veel gebruikte metalen objecten als leuningen of zitbanken tevens een veel voorkomend probleem. Deze schade is vaak een doorn in het oog voor de aanblik van de omgeving. Wij kunnen hierbij uitkomst bieden door deze schades te herstellen. Dit doen wij onder andere voor gebouwen of gemeentelijke instanties maar ook voor verschillende openbare voorzieningen.

Verkeerslichten en lantaarnpalen

Kunstwerken in de openbare ruimte

Bushokjes

Trappen en nog veel meer buitenmeubilair

Esthetische waarde

Deze objecten dragen bij aan een verhoogde esthetische waarde van een stad of dorp. Om deze esthetische waarde te behouden bieden wij een bijdrage aan onder andere:

Gebouwen in beheer van de overheid

Parkeergarages

Musea

Stationsgebouwen

Periodiek onderhoud

Het onderhouden van deze objecten is minstens zo belangrijk om deze schades te voorkomen. Wanneer er geen periodiek onderhoud wordt gepleegd kan corrosievorming optreden. Dit lijkt onschuldig maar is het niet. Wanneer corrosie het metaal aantast en dit onbehandeld blijft, ontstaan zwakke plekken die het metaalproduct uiteindelijk onbruikbaar maken. Wij verzorgen dit periodiek onderhoud waarbij we ook zwakke plekken detecteren. Wanneer tijdens de onderhoudswerkzaamheden schade of corrosie wordt vastgesteld, wordt dit altijd gemeld, waarna we in overleg de coating herstellen. Hierdoor blijft het product langer behouden en ziet het er weer goed uit. Het herstellen doen we altijd met een miniem kleurverschil. Dit is niet alleen een enorme toegevoegde waarde voor het esthetisch aanzicht, maar het object is door onze komst ook nog eens langdurig beschermd!

Projecten waar we trots op zijn

Pilaren NATO-complex Den Haag

NATO - Den Haag - pilaren

Trapleuningen De Stopera Amsterdam

Bekijk project

Trapleuningen Avans Breda Hogeschool

Bekijk project

Andere non-profit organisaties

Niet alleen door gemeenten en overheidsinstanties worden wij ingeschakeld om oppervlakken van metalen te onderhouden, ook voor andere non-profit organisaties bieden wij een passende oplossing. 

Clubhuizen

Een clubhuis is de plek om gezellig samen te komen of om gezamenlijk een hobby uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan een clubhuis van de scouting vereniging, uw golfclub of het koor. Bij veel clubhuizen is net als bij andere gebouwen de bouwconstructie gemaakt van staal. Een beschadiging aan het oppervlak van de coating op het staal kan er zorgen voor een minder fraai uiterlijk en roestvorming. Tijdig schadeherstel is dus van belang.

Sportverenigingen

Bij sportverenigingen is het belangrijk dat sport kan blijven doorgaan. Daarom wilt u als vereniging niet dat de sport stil komt te liggen omdat bijvoorbeeld de padelbanen van uw vereniging niet goed onderhouden zijn. Vervanging is kostbaar en doet afbreuk aan het sportplezier. Wij helpen graag bij het onderhoud en eventueel schadeherstel van (poeder)coatings op locatie.

Kerken

Zowel het interieur als het exterieur van uw kerk moeten er goed uitzien. Dit is immers het visitekaartje van uw kerk. Bovendien is het belangrijk dat de kerk voldoet aan de gestelde brandveiligheidseisen zodat de kerkganger veilig zijn bij uitbraak van een brand. Wij helpen hier graag bij, met de applicatie van brandwerende coating op locatie.

Lokale stichtingen en verenigingen

Voor lokale stichtingen en verenigingen is het van belang dat kosten binnen het gestelde budget blijven. Daarom is het belangrijk om een periodieke reiniging van metaaloppervlakken te laten uitvoeren. Tijdens een periodieke reiniging wordt de coating professioneel schoongemaakt en worden vuilresten verwijdert zodat de coating weer goed kan beschermen.

Hier behandelen we onder andere de volgende objecten:

  • Voetplaten
  • Staalconstructies/de hal van uw vereniging
  • Masten
  • Trappen
  • Leuningen
  • Gevels
  • Lateien
  • Kozijnen

Aan deze objecten kan gemakkelijk schade ontstaan. Een herkenbaar probleem is misschien wel slijtage aan trappen en leuningen. Doordat deze producten veel en vaak worden aangeraakt ontstaan er krassen en andere schades, waardoor de coating sneller achteruit gaat. Daarom is het van belang dat deze goed worden onderhouden om een lange levensduur te garanderen.


De voordelen van goed onderhoud zijn:

✓ Minder kans op corrosievorming. En als dit toch is ontstaan denken wij mee in hoe dit op te lossen en te voorkomen is in de toekomst.

✓ Schade of zwakke plekken worden niet over het hoofd gezien. Doordat het gehele oppervlak met de hand wordt gereinigd.

✓ Esthetische meerwaarde; het product ziet er altijd goed uit.

✓ Bijdrage aan een MJOP op gebied van metaalconserveringen.

✓ Wij komen naar de organisatie of vereniging toe.


Periodiek onderhoud is niet alleen een prijsbewuste oplossing, het is ook nog eens een duurzame keuze. Want met het juiste onderhoud en de juiste bescherming wordt de levensduur van het metaalproduct aanzienlijk verlengd. Hierdoor hoeft minder snel gekozen te worden om het object te vervangen. Zo bespaart de organisatie geld, worden onkosten beter verspreid en kan geïnvesteerd worden in de eigen toekomst. In geval van een vereniging zijn er altijd leden. Als het complex er goed verzorgd uitziet zijn leden ook sneller bereid om lid te blijven en nieuwe leden aan te dragen. Een vereniging investeert dus (door goed onderhoud) in haar eigen toekomst.


Brandwerende coating

Naast een aantrekkelijke uitstraling van metaalproducten is ook veiligheid een belangrijk onderwerp. In veel gevallen is het verplicht de staalconstructies van gebouwen te laten voorzien van een brandwerende coating. Zo’n coating helpt om vlammen te vertragen en hiermee evacuatietijd te winnen als er brand uitbreekt. Ook draagt een brandwerende coating bij aan het behouden van vergunningen. Op deze manier wordt de veiligheid van bezoekers en leden aanzienlijk verhoogd.

Kolommen basisschool de Sonate Etten-Leur

Bekijk project

Brandwerende coating - Sint Petrus en Pauluskerk Dinteloord

Bekijk project

Onze services voor overheden en non-profit organisaties

Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie
Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Brandwerende coatings

Wij brengen brandwerende coatings aan en kunnen deze op locatie herstellen t.b.v. de veiligheid en voor het behoud van vergunningen.

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Het onderhouden van het oppervlak van metaalproducten liever uitbesteden? Geen probleem! Wij komen langs op locatie, reinigen het oppervlak en lopen het metaalproduct na op zwakke plekken. En in overleg met u herstellen we we eventuele schades aan de coating. Zo geven we metaalproducten een stralende toekomst.

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief