Sport

Wat wij kunnen betekenen in de sportsector

Om prettig en zorgeloos te kunnen sporten is het belangrijk dat voetbalvelden, gymzalen, tennisbanen en andere sportaccommodaties veilig zijn ingericht en het materieel waarvan gebruik wordt gemaakt, in topconditie is. Dit geldt voor zowel vaste als te verplaatsen toestellen, installaties en losse sportattributen. De inrichting is vaak specifiek afgestemd op de sportactiviteit. Zo wordt in de sportbranche veel gebruik gemaakt van metaal.


Periodiek onderhoud is noodzakelijk

Metaal heeft een goede bescherming nodig voor een zo lang mogelijke levensduur. Zo’n bescherming noemen we een ‘coating’. Deze coating beschermt het onderliggend metaalproduct tegen invloeden van buitenaf, mits deze goed wordt onderhouden. Om ervoor te zorgen dat de coating in optimale conditie blijft zodat deze het onderliggend product goed kan beschermen en om (indien van toepassing) de garantie van het product te behouden, is het van belang om het metaaloppervlak periodiek te laten onderhouden. Hierbij controleren we onder andere op zwakke plekken in het metaaloppervlak. Niet alleen voor grote onderdelen is onderhoud belangrijk. Dit geldt ook voor kleinere onderdelen zoals bouten en moeren, beugels en voetplaten. Deze zijn vaak gevoeliger voor roestvorming door scherpe randen en niet goed af te dichten naden.

Roestvorming zorgt niet alleen voor een minder fraai uiterlijk, het kan -wanneer het onbehandeld blijft - zelfs onveilige situaties opleveren! Daarom is het noodzakelijk roestvorming te laten verwijderen, een zwakke coating te laten versterken en periodiek onderhoud te laten uitvoeren aan een metaalproduct dat van toegevoegde waarde is voor het faciliteren van de sportactiviteit.

Wij verrichten deze services onder andere voor: 

 • Gemeenten
 • Ondernemers in de sport 
 • Sporthallen
 • Zwembaden
 • Bonden
 • Verenigingen

Voor tennisverenigingen voeren wij ook periodiek onderhoud uit aan padelbanen. 

Onderhoud padelbanen

De constructie van padelbanen bestaat voor het grootste gedeelte uit (thermisch verzinkt) staal met een poedercoating. Wij helpen uw tennisvereniging graag met periodiek onderhoud en eventueel herstelwerk aan dit materiaal. Zo blijft de gehele padelbaan in topconditie en kan er genoten worden van de sport.

Ongestoord sporten

Om bij te dragen aan de veiligheid van leden is het juiste onderhoud van belang. Maar wanneer er wel schade ontstaat is het van belang dat dit op de juiste manier herstelt wordt om de eventuele garantie te behouden. Als dit niet gebeurt, vervalt de garantie en raakt het product verder in verval. Dit kost onnodig extra geld, energie en gedoe wat vermeden kan worden. Wij herstellen de coating op de juiste manier en voorkomen toekomstige problemen als roestvorming. 

Niet alleen de veiligheid is voor clubleden van belang. Ook een fraai aanzicht zorgt voor een prettigere sportbeleving. Dit kunnen wij verzorgen. Of het nu gaat om het repareren van lichtmasten, de omheining van een sportcomplex of het schadevrij maken van tribunes. Wij komen op locatie om het product weer te voorzien van de juiste bescherming. 

We behandelen onder andere de volgende objecten:

 • Voetplaten 
 • Lichtmasten 
 • Hekwerken
 • Padelbaan constructies 
 • Railingen
 • Korfbalpalen
 • Voetbaldoelen 
 • Overkappingen 
 • Onderstellen voor tribune stoeltjes
 • Sportkooien
 • Opbergsystemen

Deze producten zijn vaak thermisch verzinkt en/of hebben een poedercoating waaraan schade is ontstaan. Dit kan zijn door slijtage omdat het product veel gebruikt wordt. Er kunnen krassen of deuken aanwezig zijn of er is inmiddels roestvorming ontstaan door onvoldoende onderhoud. Wij kunnen deze schades op locatie aan zowel de poedercoating als aan een thermische verzinkt product herstellen. Als sportclub wilt u natuurlijk niet dat bezoekers of leden hinder ondervinden van deze schades. Wij voeren deze werkzaamheden in overleg uit zodat men ongestoord kan blijven genieten van hun sportactiviteiten! 


Interieur en exterieur 

Leden van een vereniging betalen periodiek contributie. Daarom is het belangrijk dat de omgeving er goed uit blijft zien. Niet alleen op het sportveld of op het terrein van een club is het belangrijk dat alles er verzorgd uitziet en voldoet aan alle veiligheidseisen. In het interieur is dit minstens zo belangrijk. Of dit nu de hal of zaal is waar de sport wordt uitgeoefend of de kantine waar men na afloop gezellig bij elkaar komt. We zorgen overal voor een fraaie en beschermende coating. Doordat wij de levensduur van het metaalproduct verlengen, bespaart de vereniging kosten en tijd in aanschaf van nieuwe producten door slecht of niet uitgevoerde reparaties. Want wanneer metaalproducten juist worden onderhouden en schades juist worden hersteld, wordt niet alleen de levensduur van het object verlengd maar ook het sportplezier vergroot! 

Projecten waar we trots op zijn

Trappenhuis trainingscomplex Feyenoord '1908'

Bekijk project

Padelbaan Norg

Bekijk project

Lichtmasten Ernst Abbe Stadion Jena

Bekijk project

Onze services voor de sportsector

Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Inspectie
Brandwerende coatings

Wij brengen brandwerende coatings aan en kunnen deze op locatie herstellen t.b.v. de veiligheid en voor het behoud van vergunningen.

Meer informatie
Restyling

Bent u toe aan iets nieuws? Dan restylen wij uw metaalproducten in precies de kleur en stijl die u wenst. Bij ons is veel mogelijk!

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Is het tijd voor een optimalere sportomgeving voor uw vereniging of sportclub? Wij verzorgen graag het onderhoud en schadeherstel voor de metaalproducten van de vereniging. Zo geven we het product weer de bescherming die het nodig heeft en verlengen wij de levensduur, van het metaalproduct en die van de sportactiviteiten!

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief