Onderhoud padelbanen

Onderhoud padelbanen

Binnen een tennisvereniging is het belangrijk om alles er tiptop uit te laten zien. Schades rondom de banen zijn dan ook erg vervelend en kunnen het sportplezier flink doen afnemen of zelfs beperken. Door periodiek onderhoud te laten verrichten blijft de baan in topconditie en kunnen schades op tijd worden vastgesteld. Wij helpen er graag bij! 

Padel is een upcoming racketsport die in binnen- in buitenland door steeds meer mensen gespeeld wordt. Daarom krijgen meer tennisverenigingen in ons land er een of meerdere padelbanen bij. Goed onderhoud van de padelbanen bepalen in grote mate de levensduur en mede de kwaliteit van het spel. Niet alleen het onderhoud van de baan zelf is daarom van belang. De staalconstructie van padelbanen bestaan namelijk voor het gros uit thermisch verzinkt staal met een poedercoating. Ook dit heeft onderhoud nodig!

 

Waarom is onderhoud nodig?

Onderhoud is nodig om het metaal van de baan in topconditie te houden. Het metaal wordt beschermd middels een poedercoating. Veel tennis en padelbanen bevinden zich grotendeels in de openlucht. Onderhoud is extra belangrijk wanneer de padelbanen zich in een corrosieve omgeving bevinden, zoals in de buurt van de zee of industriegebied. Als de coating hier matig onderhouden wordt, neemt de kans op roestvorming toe. Dit werkt zo: Tijdens een periodieke controle wordt het metaaloppervlak niet alleen gereinigd, we controleren ook op zwakke plekken en eventuele schadeplekken. Een zwakke plek in de coating kan er voor zorgen dat water en en vuil die ontstaan door weersinvloeden zich hier ophopen. Door deze combinatie met zuurstof ontstaat de welbekende bruine roest. Dit ziet er niet fraai uit en zorgt ervoor dat het metaal niet meer optimaal beschermd. Wanneer dit onbehandeld blijft kan het object zelfs doorroesten en volledig in verval raken. Zorg dus voor periodiek onderhoud.

Voorbeelden van problemen die kunnen ontstaan door matig onderhoud

Problemen die wij kunnen oplossen zijn:

✓ Onthechting van de (poeder)coating op thermisch verzinkt staal;

✓ Verwijderen/glad maken van zink en daarna de coating herstellen;

✓ Herstellen van schade aan de coating als gevolg van installatie;

✓ Na installatie van de padelbaan kunnen wij bouten en andere materialen in dezelfde kleur maken;

✓ Het verwijderen van oppervlakteverontreiniging. 

Projecten waar we trots op zijn

Coating herstellen Padelbaan Norg

Bekijk project

Padelbanen Capelle aan den IJssel

Bekijk project

Schadeherstel 2 padelbanen Berkel-Erschot

Bekijk project

Het voordeel van periodiek onderhoud:

✓ Doordat het metaaloppervlak periodiek wordt gereinigd blijft het sterk en behoudt de coating de beschermende waarde;

✓ Een fraai aanzicht. De gehele padelbaan ziet er strak uit. Niet alleen fijner om op te sporten, maar dit heeft ook van buitenaf een positief effect op het imago van de vereniging;

✓ Schade wordt op tijd vastgesteld en kan in overleg worden hersteld;

Garantiebehoud;

✓ Uw vereniging bespaart geld op reparatiekosten;

✓ Meer sportplezier!

Kostenbesparend

Voorkomen is beter dan genezen. Door periodiek onderhoud te laten verrichten bespaart de tennisvereniging veel kosten voor slecht uitgevoerde reparaties. Niet alleen kosten zijn een groot voordeel, ook tijdswinst. Doordat het onderhoud periodiek voor uw vereniging wordt verricht, heeft u hier geen omkijken naar. Bovendien hoeft u niet op zoek naar vervangende producten. Door de inzet van gedegen onderhoud wordt de levensduur van de padelbanen van de vereniging aanzienlijk verlengt. Hierdoor kunnen alle leden optimaal genieten van het sportplezier.

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Is er roest of andere schade zichtbaar aan bijvoorbeeld het hekwerk om de tennis of padelbaan van uw vereniging? En gaat u over onderhoud? Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief