VvE en vastgoedonderhoud

Wat we voor VvE's kunnen betekenen

Vergaderen, maandelijks contributie betalen, het onderhoud van uw appartementencomplex regelen.. Als VvE (Vereniging van Eigenaars) komt er veel op u af. Voor sommige taken heeft u gewoonweg geen tijd of deze kunt beter uitbesteden. Wij kunnen helpen. 


Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan voor VvE's

Met uw Vereniging van Eigenaars komt u regelmatig samen voor vergaderingen en heeft u verplicht een reservefonds. Maar er zijn ook VvE’s die nooit samenkomen of helemaal geen reservefonds hebben. Dit worden 'slapende' VvE’s genoemd. Wist u dat maar liefst een kwart van alle Nederlandse VvE’s in Nederland slapend is? Dit betekent dat deze geen VvE beheer hebben en vaak ook niet ingeschreven staan bij de KvK. Ook mist hier een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).

 

 

Kruisje Zwart (8)

Minder woongenot

Kruisje Zwart (8)

Waarde van de woningen verminderen

Kruisje Zwart (8)

Geen geld voor onderhoud, want het onderhoudsplan ontbreekt

Kruisje Zwart (8)

Door gebrek aan periodiek onderhoud ontstaan hoge renovatiekosten

Kruisje Zwart (8)

In de toekomst hogere kosten voor de VvE door slecht onderhoud

Kruisje Zwart (8)

Door hoge kosten voor achterstallig onderhoud kan de VvE bijdrage verhoogd worden

De nadelen van een slapende VvE

Lees meer over hoe u een slapende VvE herkent of wat u kunt doen om uw VvE weer bij elkaar te krijgen in onze blog

Een MJOP is dus een belangrijk onderdeel voor het VvE beheer. Hierin staat onder andere vastgesteld welk onderhoud de komende jaren voor welke prijs aan bijvoorbeeld het appartementencomplex verricht gaat worden. Heeft uw VvE nog geen MJOP en heeft u hulp nodig bij het opstellen van een onderhoudsplan voor metaalconserveringen? Wij kunnen hieraan een bijdrage leveren! 


Periodiek onderhoud voor Vereniging Van Eigenaars

Iedereen binnen een VvE is woningeigenaar. Dan is het wel zo prettig als deze woningen veilig zijn en er fraai uitzien. Daarom kunt u bij ons terecht voor een bijdrage aan een MJOP waarbij we ons focussen op metaalconserveringen zodat alle bewoners zomers heerlijk kunnen genieten van de zon op het balkon. Bij slecht onderhoud is er niet alleen minder woongenot, maar ook kunnen vocht en vuil zoals groene aanslag zich gemakkelijk gaan nestelen in hoeken en kieren van de metaalconservering, ofwel coating genoemd. Hierdoor kan roest ontstaan. Roest leidt tot zwakke plekken aan het metaalproduct. Wanneer deze zwakke plekken niet worden behandeld, verzwakt de rest van de coating en bovenal het onderliggend metaalproduct. Het uitvoeren van dit onderhoud is een van onze services waar we graag uw VvE in ondersteunen. Daarnaast kunnen wij roest verwijderen, versterken we zwakke plekken en laten we dof uitgeslagen coatings weer stralen.


Onvoorziene schade

Onvoorziene schade is natuurlijk erg vervelend. Met onze kennis van metalen weten wij precies wat de ondergrond nodig heeft om het product juist te herstellen. Is er schade ontstaan in de gemeenschappelijke lift, het trappenhuis van het appartementencomplex of moeten meerdere balkons nodig onderhouden worden? We komen naar het appartementencomplex van uw VvE, inspecteren indien gewenst het oppervlak en denken mee in wat er moet gebeuren. Wij zorgen ervoor dat u als Vereniging van Eigenaars kunt genieten van een leefbare woonomgeving! 

Benieuwd wat er vergoed wordt bij schade aan een gebouw of welke maatregelen u kunt nemen om schade te voorkomen? Bekijk dan de speciale schadegids voor VvE's. 

Projecten voor VvE's waar we trots op zijn

Balkons Noorderbinnensingel Groningen

Bekijk project

Balkonrenovatie appartementencomplex Schiedam

Bekijk project

Inspectie balkons appartementencomplex Groningen

Bekijk project

Onze service voor vastgoedonderhoud

Wanneer uw pand regelmatig en goed wordt onderhouden wordt de levensduur verlengd. Bovendien voorkomt u zo dat er minder vaak onnodige reparaties nodig zijn. Wij verzorgen voor u graag het periodiek onderhoud en schadeherstel van de gebouwen in uw beheer. Hierbij focussen we ons specifiek op metaal zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan onder andere:

Hekwerken

Balkons

Gevels

Metaal wordt vaak toegepast bij de bouw van vastgoed en beschermd met een coating. Het is dus belangrijk om de coating goed te laten onderhouden. Zo voorkomt u roestvorming van het metaal, wat niet alleen zorgt voor esthetische vermindering van uw pand, maar ook voor een functionele achteruitgang. 

MJOP 

U wilt natuurlijk graag op de hoogte zijn van de kosten en wanneer er werkzaamheden in het pand dat uw beheerd worden uitgevoerd. Daarom maken we samen met u duidelijke afspraken en leggen we deze vast in het MJOP (het meerjarenonderhoudsplan). 

Brandwerende coating

Behalve onderhoud en schadeherstel is ook de brandveiligheid een belangrijk onderwerp. Zowel nieuwbouw als bestaande bouw moeten aan de brandveiligheidseisen van het Bouwbesluit voldoen. Daar ondersteunen wij graag in met de applicatie van brandwerende coating van staal op locatie. 

Soms is er al een coating aanwezig. Door bijvoorbeeld beschadigingen kan de beschermende werking van een reeds aanwezige coating worden aangetast. Wij helpen u ook dan graag bij het op tijd herstellen van dergelijke schade zodat uw gebouw aan de gestelde brandveiligheidseisen blijft voldoen. 

Voor een leefbaar gebouw

Met onze veelzijdige services kunnen wij u het hele jaar door helpen met uw vraagstuk. Zo werken we ook aan historische panden, duurzame gebouwen en moeilijk bereikbare locaties. Wij komen overal om het vastgoed in uw beheer leefbaar te maken en esthetische uitstraling te geven!

Projecten voor vastgoedonderhoud waar we trots op zijn

Parkeergarage Berlijnplein Utrecht

Bekijk project

Luifel woontorens Overkamppark

Bekijk project

Trappen Avans Hogeschool Breda

Bekijk project

Onze services voor VvE en vastgoedonderhoud

Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie

Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Heeft uw VvE hulp nodig bij het opstellen van een MJOP voor het onderdeel metaalconserveringen, of is er schade ontstaan aan een coating in een appartementencomplex dat u beheert en wilt u dit graag vakkundig laten herstellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Nieuwsbrief Nieuwsbrief