Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. In de bouwsector is dit niet anders; er wordt steeds duurzamer gebouwd. Bij duurzaam bouwen moeten veel projecten voldoen aan zogenoemde duurzaamheidskeurmerken zoals BREEAM, WELL en LEED. Wij dragen graag bij om gebouwen te laten voldoen aan zo'n keurmerk of om deze te behouden, door de toepassing van duurzame en milieuvriendelijke verven voor metalen bij schadeherstel.
Om bij te dragen aan een groenere wereld en een gezonder binnenklimaat investeren steeds meer bouwbedrijven in Nederland in duurzaamheid en het behalen van keurmerken, zoals BREAAM en WELL. De bouwsector is verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het materiaalverbruik wereldwijd. Hier kan dus een aanzienlijke impact worden gemaakt.
Het cradle to cradle concept is een nieuwe kijk op duurzaamheid. In het cradle to cradle principe is het de bedoeling dat de grondstoffen die gebruikt worden na de levensduur volledig hergebruikt of ingezet kunnen worden in een ander product.
Om aan dit principe te voldoen is er het cradle to cradle keurmerk. Hierin verschillen de eisen per categorie en per niveau van certificering. Naast cradle to cradle zijn er nog vele andere keurmerken die iets zeggen over de duurzaamheid, prestaties en circulariteit van gebouwen en veiligheid voor de mens die gebouwen bezoekt. Producten zoals verven die hier worden gebruikt en voldoen aan de voorwaarden van de keurmerken dragen bij aan de duurzaamheid prestatie.
BREEAM staat voor BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method is de certifieringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. BREEAM is gefocust op de luchtkwaliteit in gebouwen waarbij de verven en coatings een laag VOS-gehalte en producten met een milieuproductverklaring (EPD) hebben. Wij kunnen een bijdrage leveren aan verschillende projecten die toegepast kunnen worden in BREEAM projecten.
WELL is het nieuwste beoordelingssysteem dat zich focust op de gezondheids-en welzijnsfactor van woon- en werkomgevingen. De criteria voor coatings zijn van toepassing op binnenklimaat, veiligheid van materialen en esthetica. Zo moeten verven die worden toegepast bij WELL projecten moeten vrij zijn van asbest en lood. Bij WELL projecten speel esthetiek een zeer belangrijke rol. Op plaatsen waar mensen komen wordt kleur op aantrekkelijke wijze toegepast.
LEED(Leadership in Energy and Environmental Design) is een beoordelingssysteem voor ecologische gebouwen die voor een gezonde omgeving zorgen. Voor producten met milieuverklaringen kunnen extra punten worden verdiend. Coating moeten voldoen aan specifieke VOS-limieten.
Voor alle bovengenoemde kunnen wij coatings aanbrengen die voldoen aan de eisen die de beoordelingsmethode stelt.
Het verkrijgen van zo'n certificaat is de bekroning op een bouwwerk. Maar de echte mijlpaal is de oplevering van een gebouw. Voor de oplevering is het belangrijk dat alles in en rondom het gebouw er goed uitziet. Dat betekent ook dat er geen schades aanwezig zijn. Iets dat gedurende de bouwfase vaak wel kan ontstaan. Wij kunnen helpen om schades aan metaalproducten voor een oplevering op duurzame wijze te herstellen. Ook in andere bouwfases zijn wij uw partner. Zo kan schade soms ook al tijdens transport of montage ontstaan. Demonteren is niet duurzaam en hier gaan veel extra kosten en tijd mee gepaard. Daarom komen wij op locatie voor schadeherstel aan duurzame coatings.
Wij herstellen onder ander schade aan:
Schade aan de coating van een trapleuning
Beschadigde balkonrailing
De coating beschermd het metaalproduct. Wanneer er een kras of andere beschadiging in de coating zit zorgt dit ervoor dat het onderliggende metaal bloot komt te liggen. Hierdoor kan gemakkelijker roest ontstaan en het metaal verzwakken. Schadeherstel is nodig om het metaalproduct in goede conditie te houden. NESTcoat focust zich op zowel esthetica als functioneel herstel.
Coatings en verven hebben veelal geen "groen" imago omdat de grondstoffen die vaak noodzakelijk zijn om het product te maken minder duurzaam zijn. Vandaag de dag zijn er veel bedrijven die zich hier bewust mee bezig houden waardoor een steeds ruimer aanbod aan duurzame verven en natlakken op de markt is.
Zo kunnen we tegenwoordig gebruikmaken van duurzame natlakken in het geval van schadeherstel. Bij schadeherstel kijken we altijd naar de omgeving, het metaalproduct en de wens van de klant. Ook kijken we naar de voorwaarden die gesteld worden volgens het duurzaamheidskeurmerk. Daarbij zorgen we voor een minimaal kleurverschil en weinig overlast. Door de schade te herstellen versterken we het metaalproduct en verlengen we de levensduur. Dit is dus dubbel duurzaam!
Dus, is er schade aan een metaalproduct in uw BREEAM, WELL of LEED project ontstaan? Geen zorgen.
Wij herstellen de schade op locatie op duurzame wijze terwijl u zich kunt bezig houden met nieuwe oplossingen voor duurzaam bouwen!