Lakschade herstellen

Lakschade laten herstellen 

Is er schade ontstaan aan de coating van uw metalen kozijnen, balkonhekwerk of trapleuning? NESTcoat herstelt lakschade op locatie. We zorgen ervoor dat de beschadiging netjes en vakkundig wordt gerepareerd. Wij hebben ons gespecialiseerd in het herstellen van beschadigingen aan de coating van metalen op locatie. Dit doen we bij woonhuizen, voor VvE’s maar ook op bouwlocaties en voor grote infra projecten.

Krassen, deuken of andere schade in de lak repareren

Beschadigingen die we onder andere repareren zijn krassen, deukjes, bouwschade, maar ook kleurverschil of een verweerde poedercoating. Dit doen we in alle soorten RAL kleuren en structuren.

Is er schade ontstaan aan een coating met een structuur of een afwijkende glansgraad of zelfs een glitter, zoals een hoogglans of metallic lak? Iedere coating is voor ons even bijzonder. Bent u niet zeker of uw schade kan worden gerepareerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen en stuur foto's van de beschadigde coating mee.

Voor lakschade reparatie

Na lakschade reparatie

Ook herstellen we specifieke coatings zoals:

Geanodiseerd aluminium

Geanodiseerd aluminium wordt veel toegepast bij onder andere kozijnen. Deze combinatie zorgt voor een lichte, maar sterke bescherming. Tijdens het plaatsen of afwerken kan het gebeuren dat er schade ontstaat. Om deze schade te herstellen helpen we u graag!

Poedercoating

Een veel toegepaste service van ons is het herstellen van poedercoatings (vaak Duplex-systemen) op locatie.

Brandwerende coating

Een brandwerende coating wordt vaak toegepast op staalconstructies om het gebouw zo beter bestand te maken tegen de gevolgen van vuur (hitte). Wij brengen een brandwerende coating niet alleen aan, maar herstellen ook schades die aan deze speciale coating zijn ontstaan.

Waarom kiezen voor lakschade herstel?

Een kras of deuk ziet er niet alleen minder fraai uit, de beschermende werking van de coating neemt ook af wanneer deze beschadigd raakt. Dit betekent dat het metaalproduct nu niet meer optimaal wordt beschermd. Bescherming is nodig omdat het metaal sneller wordt aangetast door de aanwezigheid van onder andere:

  • zouten
  • zuren
  • schadelijke gassen
  • zuurstof 
  • vocht
  • slijtage 

Herstel is daarom op tijd nodig om te voorkomen dat het onderliggend metaalproduct (verder) in verval raakt. Ook bespaart u een hoop tijd, energie en kosten wanneer u kiest voor reparatie. Het product hoeft namelijk niet vervangen te worden. En dat is ook nog eens milieuvriendelijker! 

Het resultaat van schadeherstel door NESTcoat

Zo werkt de reparatie van coating

Afhankelijk van de grootte van het project, komen één of meerdere van onze medewerkers bij u op locatie om de schade aan de lak te repareren. Bij het herstel staan altijd de volgende twee doelen centraal: 

1) Kleur-, glans- en structuurverschil tot een minimum beperken

We streven ernaar dat de herstelde plekken niet te onderscheiden zijn van de rest van de coating. Vaak mengen we hiervoor de RAL-kleuren op de werklocatie ietwat bij. Zo brengen we de metaal coating terug in topconditie en is de coating ook esthetisch weer hoogwaardig.

Voor herstel

Na herstel


2) Langdurige bescherming

Iedere schade vraagt om een eigen aanpak. Afhankelijk van onder andere de ernst van de schade, de omgeving en uw wens wordt beslist hoe de schade het best gerepareerd kan worden. Dit kan plaatselijk gebeuren met een kwast, roller. Of de krassen in de coating kunnen worden overgespoten voor het mooiste eindresultaat. 

Dankzij de juiste voorbehandeling hecht de coating goed en doordat we met ons vakmanschap zo goed mogelijk de kleur bepalen, vormt de herstelde plek een geheel met de rest van de verflaag. Zo ontstaat een mooi gesloten conservering die goed en langdurig beschermt.

Schadeherstel van uw coating

Na schadeherstel ziet uw metaaloppervlak er weer als nieuw uit. Onze herstelservice is gericht op zowel functioneel als esthetisch herstel. Is er schade aan de laklaag van uw kozijn, pui, trap of ander metaalproduct ontstaan en wilt u dit laten herstellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor reparatie.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief