NESTcoat & de maatschappij

NESTcoat & de maatschappij

Overal ter wereld wordt metaal toegepast. Op straat, in interieurs, in de bouw, écht overal! Daarom zijn wij ook overal te vinden. Wij zorgen dat het metaal een sterke en esthetische beschermlaag heeft. Zo kunnen metalen constructies en producten lang blijven staan, en dragen ze bij aan het straatbeeld of het in- en exterieur van uw huis.

Onze service omvat alles wat te maken heeft met esthetische en functionele metaalconserveringen. Dit kan variëren van een inspectie op locatie, het onderhouden van balkons, coatingrenovaties aan bruggen, of een design trap weer sterk en esthetisch herstellen. Het maakt ons niet uit aan wat voor object schade is ontstaan en waar dit object zich bevindt. Wij hebben voor bijna elk coatingprobleem of vraagstuk een oplossing. Kijk maar eens in ons portfolio. 

We benadrukken aan overheden, consumenten en profit-organisaties graag hoe essentieel de verduurzaming van metaal is. De productie van bijvoorbeeld staal is enorm energie intensief. De ijzererts moet allereerst gedolven worden, waarna het moet worden getransporteerd naar een staalfabriek. De erts wordt verhit tot 2300℃. Daarna ondergaat het weer een proces om een te hoog gehalte aan koolstof eruit te halen. Uiteindelijk ontstaat er staal. Er is dus veel energie nodig om ijzererts om te vormen tot staal. Wanneer dit staal vervolgens aan invloeden van buitenaf wordt blootgesteld gaat het terug naar de oorspronkelijke vorm, het gaat corroderen (roesten). Om dit proces tegen te gaan is metaalconservering nodig. Deze conservering moet ook goed worden onderhouden! Zo blijft het staal goed beschermd. Dit geldt niet alleen voor staal. Aluminium en zelfs RvS zijn vatbaar voor corrosie. Draag daarom zorg voor goed onderhoud van metaaloppervlakken! Wij voeren deze werkzaamheden uit. Het metaalproduct hoeft dan niet tot minder snel vervangen te worden. Zo dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij.

Om de ecologische voetafdruk van de metaalindustrie te verminderen is het noodzakelijk om zo duurzaam mogelijk met metaal om te gaan. Onze service draagt hier dus direct aan bij. Hoe langer het metaal goed blijft, hoe minder snel het vervangen of omgesmolten hoeft te worden, hoe minder metaal geproduceerd wordt, hoe meer energie bespaard wordt. 

Goede doelen

Wij steunen de Make-A-Wish Foundation. Dit goede doel helpt zieke kinderen door ze de beste dag van hun leven te laten beleven. Wilt u de Make-A-Wish Foundation ook steunen of er meer over weten? Ga dan naar https://www.makeawishnederland.org

Nieuwsbrief Nieuwsbrief