Poedercoating herstellen op locatie

Krassen, deukjes, verwering op een poedercoating? Wij herstellen de coating ter plekke

Poedercoating is een proces waarbij een oven nodig is. Vandaar dat veel mensen verrast zijn wanneer ze erachter komen dat wij op locatie poedercoating herstellen. 

Dus heeft u krassen, deukjes, verwering of andere coatingschade? Dan komen we naar uw locatie toe en herstellen we de schade ter plekke. Na het bijwerken van de poedercoating is deze weer esthetisch. Daarnaast zorgen we voor een coating die het metaalproduct beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Vraag reparatie aan

Wat is poedercoating?

Poedercoating is een manier om het metaaloppervlak te bedekken. Deze verf is zowel esthetisch als beschermend. 

Bij het woord ‘verf’ denkt u waarschijnlijk aan natlak, de kleurrijke vloeistof in een blik of spuitbus. Bij poedercoating heeft de verf niet deze vloeibare vorm. De naam zegt het al, er wordt poeder gebruikt. Dit poeder wordt elektrostatisch geladen en vervolgens op het metaal gespoten. Het poeder blijft zo op het metaal 'plakken'. 

Na het spuiten gaat het metaalproduct de oven in. Als het er weer uitkomt is het voorzien van een egale coating. In de oven wordt het poeder namelijk gemoffeld. Het gaat van poedervorm naar vloeibaar, vervolgens hardt het uit. 

Schade aan poedercoating kan overal ontstaan

Poedercoating is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om metaalproducten te voorzien van een beschermende en esthetische deklaag. Vandaar dat niet alleen in woningen, maar ook rondom huizen, bouwlocaties en in de openbare ruimte veel gepoedercoate metaalproducten worden toegepast. Denk aan geveldragers, leuningen van bruggen of geluidsschermen langs een snelweg. Veel van deze producten zijn moeilijk om te verplaatsen en vervangen. Schade zorgt in zo’n geval voor extra gedoe waar u niet op zit te wachten. Een diepe kras in de coating betekent verder dat het metaal niet goed meer is beschermd. Vocht en vuil kunnen zo rechtstreeks met het metaal in aanraking komen waardoor het metaal gaat corroderen, in volksmond ook wel roesten genoemd. De corrosie verspreid zich met de tijd, dus hoe eerder corrosie wordt verwijderd en de coating weer wordt gesloten, hoe beter. Het metaal verzwakt namelijk op den duur als deze geen beschermende coating heeft, met als gevolg dat het object vervangen moet worden. Dit is duur en niet duurzaam. 

Daarom zijn uitvoerders en woningeigenaren erg blij als ze erachter komen dat wij poedercoating op locatie kunnen herstellen aan verschillende metaalsoorten, zoals zwart staal, thermisch verzinkt staal of aluminium. 

We herstellen coatingschade aan:
✓ Balkonhekwerken
✓ Leuningen
✓ Masten
✓ (Design) trappen
✓ Lateien en kozijnen
✓ Stalen deuren en puien
✓ Draagconstructies
✓ Hekken en omheiningen

Voordelen van poedercoating herstel

 

Duurzaam 

Door de poedercoating te herstellen gaan we duurzaam om met de producten die we hebben. Zo kunnen ze vaak nog jaren mee.

 

Betaalbaar

Door het product te herstellen wordt bespaard op aanschaf van een geheel nieuw product. 

 

Snel proces

De meeste projecten kunnen in 1 dag voltooid worden.

Zo werkt het herstellen van poedercoating zonder een oven

De oven is een essentieel onderdeel van het poedercoating proces. Maar bij het herstellen ervan speelt de oven geen rol. We herstellen de zwakke plekken in de poedercoating namelijk met een speciale natlak in de gewenste RAL kleur, glansgraad en textuur. Ook het repareren van poedercoatings met bijzondere afwerkingen zoals een metallic kunnen wij realiseren. 

Door de coating te herstellen is het metaal weer goed beschermd. En we herstellen niet enkel de functionele staat van de conservering, maar ook de esthetiek van het product! 

Schade aan uw poedercoating? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief