Poedercoating herstellen op locatie

Coatingschade ter plekke hersteld - esthetisch en beschermend

Poedercoating is een proces waarbij een oven nodig is. Vandaar dat veel mensen ons vragend aankijken wanneer we vertellen dat wij op locatie poedercoating kunnen herstellen. 

Toch is het echt zo! Heeft u krassen, deukjes, verwering of andere coatingschade? Dan komen we gewoon naar uw locatie toe en herstellen de schade. Zo zijn we bekend met producten die volgens de NEN 5254 en NEN-EN 15773 normen zijn geproduceerd. We zorgen dat de coating na herstel esthetisch is. Daarnaast zorgen we er ook voor dat de coating het metaalproduct beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Allereerst zouden we u graag willen vertellen welke schade aan poedercoating we in de praktijk veel tegenkomen. Ook leggen we graag het poedercoating- en herstelproces aan u uit.

Poedercoating is overal

Poedercoating is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om metaalproducten te voorzien van een beschermende en esthetische deklaag. Vandaar dat niet alleen in woningen, maar ook rondom huizen, bouwlocaties en in de openbare ruimte veel gepoedercoate metaalproducten worden toegepast. Denk aan geveldragers, leuningen van bruggen of geluidsschermen langs een snelweg. Veel van deze producten zijn moeilijk om te verplaatsen en vervangen. Schade zorgt in zo’n geval voor extra gedoe waar u niet op zit te wachten. Een diepe kras in de coating betekent verder dat het metaal niet goed meer is beschermd. Vocht en vuil kunnen zo rechtstreeks met het metaal in aanraking komen waardoor het metaal gaat corroderen, in volksmond ook wel roesten genoemd. De corrosie verspreid zich met de tijd, dus hoe eerder corrosie wordt verwijderd en de coating weer wordt gesloten, hoe beter. Het metaal verzwakt namelijk op den duur als deze geen beschermende coating heeft, met als gevolg dat het object vervangen moet worden. Dit is duur en niet duurzaam. 

Daarom zijn uitvoerders en beheerders erg blij als ze erachter komen dat wij poedercoating op locatie kunnen herstellen aan verschillende metaalsoorten, zoals zwart staal, thermisch verzinkt staal of aluminium. 

We herstellen coatingschade aan:
✓ Balkonhekwerken
✓ Leuningen
✓ Masten
✓ (Design) trappen
✓ Lateien en kozijnen
✓ Stalen deuren en puien
✓ Draagconstructies
✓ Hekken en omheiningen

Wat is poedercoating?

Poedercoating is een manier om het metaaloppervlak te bedekken. Deze verf is zowel esthetisch als beschermend. 

Bij het woord ‘verf’ denkt u waarschijnlijk aan natlak, de kleurrijke vloeistof in een blik of spuitbus. Bij poedercoating heeft de verf niet deze vloeibare vorm. De naam zegt het al, er wordt poeder gebruikt. Dit poeder wordt elektrostatisch geladen en vervolgens op het metaal gespoten. Het poeder blijft zo op het metaal 'plakken'. 

Na het spuiten gaat het metaalproduct de oven in. Als het er weer uitkomt is het voorzien van een egale coating. In de oven wordt het poeder namelijk gemoffeld. Het gaat van poedervorm naar vloeibaar, vervolgens hardt het uit. 

Voordelen van poedercoating t.o.v. natlak zijn

 

Milieuvriendelijkheid 

In een natlak zitten oplos- en verdunningsmiddelen. Dit zit niet in een poedercoating.

 

Betaalbaarder

Poedercoating is zowel economisch voordelig als milieuvriendelijk omdat de poeder die niet direct op het product terechtkomt kan worden hergebruikt.

 

Snel proces

Poedercoating past goed in een gestandaardiseerd (productie)proces. Nadat het uit de oven is kan het na het afkoelen direct ingepakt worden en naar de bouwlocatie gaan. Een natlak heeft meer tijd nodig om te drogen en uit te harden

Maar hoe herstellen we poedercoating zonder een oven?

De oven is een essentieel onderdeel van het poedercoating proces. Maar bij het herstellen ervan speelt de oven geen rol. We herstellen de zwakke plekken in de poedercoating namelijk met een speciale natlak.

De beschadigde plekken worden eerst voorbewerkt, daarna brengen we de natlak aan in een opbouw van verschillende lagen. Zo brengen we de conservering weer in topconditie. Door de coating te herstellen is het metaal weer goed beschermd. En we herstellen niet enkel de functionele staat van de conservering, maar ook de esthetiek van het product! 

We beperken het kleurverschil van de herstelde plekken namelijk tot een minimum. Bij het herstellen van een poedercoating is dit niet eenvoudig. Dit leggen we even uit. Bij het poedercoaten spuiten we gekleurd poeder op metaalproducten. De kleur van dit poeder is verbonden aan een RAL-kleur, zo kan je altijd de exacte kleur weer terugvinden. Het lijkt dus erg eenvoudig om beschadigde plekken te herstellen. Gewoon de juiste RAL-kleur kopen, toch? Helaas is het niet zo gemakkelijk. 

In de poedercoaterij gaat het product na het spuiten de oven in. Door het verhittingsproces wijkt de RAL-kleur van het poeder iets af. Een natlak en een poedercoating in dezelfde RAL-kleur zullen dus altijd van elkaar afwijken. Ons specialisme komt hier goed van pas. We mengen de RAL-kleur ter plekke bij naar de kleur van de poedercoating. Zo zorgen we voor het beste resultaat. 

Schade aan uw poedercoating? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Nieuwsbrief Nieuwsbrief