A2 Leidsche Rijntunnel - Utrecht - nooddeuren

Het project

De Leidsche Rijntunnel is een verkeerstunnel van de weg A2 bij de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. De tunnel is ontworpen om het oude stadsdeel van Utrecht en de nieuwe wijk Leidsche Rijn gemakkelijk met elkaar te verbinden en draagt bij aan een goede doorstroming van het verkeer. De tunnel is 1,6 kilometer lang en biedt ruimte aan jaarlijks 67,5 miljoen voertuigen. In 2012 is de tunnel in gebruik genomen. De Leidsche Rijntunnel is de eerste tunnel in Nederland die is gebouwd volgens de strenge veiligheidseisen van de nieuwe Tunnelwet. Dit veiligheidssysteem geldt sinds 2013 als norm voor tunnels.


Onze bijdrage

Een belangrijk onderdeel van deze veiligheidseisen zijn de nooddeuren. Hier heeft NESTcoat de voorbewerking gedaan alvorens de nooddeuren ter plekke opnieuw werden gecoat. De aangetaste deklaag is zorgvuldig door ons verwijderd zodat de renovatie goed kon worden uitgevoerd. Door de conditie van de conservering van de nooddeuren te verbeteren dragen we bij aan de veiligheid.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief