Awarehouse - Amsterdam - binnentrappen

Opdrachtgever

Houthavens Beheer BV.

Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd (2020)

Kenmerkend

Awarehouse in Amsterdam heeft op een opvallende, industriële gevel door de toepassing van glas en staal. Voor de twee 'optoppingen' op de vijfde verdieping werd zelfs 400 ton staal gebruikt.

Het project

Aan de Danzigerkade in de houthaven Amsterdam staat het Awarehouse, ontworpen door Dedato. Het grote kantoorpand met een industriƫle look werd begin 2020 opgeleverd. Op meerdere plekken wordt staal op een esthetische en functionele manier toegepast. Tot en met de vijfde verdieping wordt gebruik gemaakt van een combinatie van betonnen kolommen en stalen SFB-liggers (1.000 ton). De twee verdiepingen hierboven werden volledig met staal uitgevoerd, hiervoor werd 400 ton staal gebruikt. Dezelfde hoeveelheid werd gebruikt voor het atrium en de gevel. Zelfs het dak is een combinatie van glas en staal. Het project werd hierom genomineerd voor de Nationale Staalprijs 2020.


Onze bijdrage

We hebben herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de stalen binnentrappen. De coating was tijdens de bouw beschadigd geraakt. Nu is deze weer esthetisch en beschermend. Bij het herstellen van beschadigde plekken is het ons doel om kleurverschil tot een minimum te beperken. Zo vormen de herstelde plekken een geheel met de rest van de coating. De trappen zien er nu weer indrukwekkend uit: zo dragen we bij aan een inspirerende werkomgeving voor de kantoormedewerkers.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief