Busstation Woensel - Eindhoven - overkapping

Opdrachtgever

Gemeente Eindhoven

Locatie

Eindhoven

Status

Opgeleverd (2017)

Kenmerkend

Dit busstation is zo gerealiseerd zodat de meeste bomen in de middenberm van de Veldmaarschalk Montgomerylaan niet gekapt hoefden te worden. Ze zijn zelfs verenigd in het ontwerp.

Het project

Onder de projectnaam HOV2 werd in 2017 dit busstation in Eindhoven opgeleverd. Het is het eerste grote busstation in het stadsdeel Woensel en ligt vlakbij het winkelcentrum. Het werd ontworpen door ingenieurs- en adviesbureau Wagemakers in opdracht van de gemeente Eindhoven. Het busstation zorgt er niet alleen voor dat reizigers droog blijven bij slecht weer, het ontwerp draagt bij aan fraai stadsaanzicht.


Onze bijdrage

Onze restyling service werd ingeschakeld om het Duplex-systeem van dit busstation te verfraaien. We hielden rekening met de esthetiek en de functionaliteit van de coating. Het busstation moet er goed uitzien, maar dit mag niet ten kosten gaan van de beschermende functie van de coating. Objecten in de buitenomgeving hebben een goede bescherming tegen omgevingsinvloeden nodig. Zo wordt corrosie voorkomen. Een hoogwaardige coating past bij het futuristische design van dit busstation.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief