De Stopera - Amsterdam - leuningen

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Status

Opgeleverd

Kenmerkend

'Het kunstgebit' is de bijnaam, die inwoners van Amsterdam bedachten voor de Stopera, het stadhuis van de stad die tevens dienst doet als operagebouw.

Het project

Het stadhuis van Amsterdam wordt ook wel ‘De Stopera’ genoemd. Het wordt namelijk niet alleen als stadhuis gebruikt, maar ook als operagebouw. Vanwege de uitstraling noemen inwoners van de stad het gebouw ook 'het kunstgebit'. Aan de bouw van het stadhuis werkten destijds vier architecten mee: Wilhelm Holzbauer, Bernard Bijvoet & Gerard Holt en Cees Dam. De bouw werd in 1986 voltooid.


Onze bijdrage

Wij werden ingeschakeld om binnenin het stadhuis onze herstelservice uit te voeren. De huidige coating voldeed niet meer aan de vereisten van de opdrachtgever. Op de railingen van de trap en de bovenverdieping troffen we meerdere beschadigde plekken in de coating. Deze zijn hierna in de juiste kleur en glansgraad hersteld. Nu straalt het interieur de kwaliteit uit die past bij een stadhuis en operagebouw.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief