Deklaaggereedmaken - inhouse

Het project

Deklaag gereedmaken is het egaliseren van de oppervlakte van discontinu thermisch verzinkt staal. Dit vindt plaats voordat het materiaal het organisch coatproces ingaat. Door het deklaag gereedmaken wordt bijgedragen aan een goed gesloten organische deklaag, wat de corrosiebestendigheid verhoogt. Ook draagt het bij aan de esthetiek van het product.


Onze bijdrage

Het deklaag gereedmaken is een unieke service die we uitvoeren op onze productielocaties. Hier werken onze specialisten aan het egaliseren van de deklaag. Deze zinklaag vormt een bescherming op een grote verscheidenheid aan staalproducten.
Voor het poedercoaten en het thermisch verzinken bestaat al een NEN norm waaraan bedrijven zich kunnen vasthouden. Het deklaag gereedmaken gebeurt tussen deze twee processen in, maar het ontbreekt nog aan een norm voor deze werkzaamheid. Om deze reden pleit NESTcoat voor een nieuwe NEN norm voor een juiste manier van deklaag gereedmaken. Hierover werd directeur Dany Nedelescu eerder geïnterviewd.
Bij NESTcoat kan gekozen worden uit meerdere gradaties in het esthetisch deklaag gereedmaken.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief