Depot Boijmans van Beuningen - Rotterdam - staalconstructie vitrines

Opdrachtgever

Diverse

Locatie

Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam

Status

In gebruik

Kenmerkend

Het allereerste kunstdepot ter wereld is niet alleen uniek vanwege de functie, maar ook vanwege het ontwerp. De gevel, ontworpen door Architect Winy Maas, bestaat uit maar liefst 6.609m2 spiegelend glas en weerspiegelt zo de omgeving van het reeds bestaande Museumpark.

Het project

In Rotterdam staat het depot Boijmans van Beuningen. Dit is het eerste kunstdepot ter wereld dat toegang biedt tot een kunstcollectie zonder beheerder. In tegenstelling tot een museum worden hier geen tentoonstellingen gemaakt. Bezoekers kunnen hier zelfstandig of met een gids langs de kunst wandelen, meekijken met restauratie, conservering of onderzoek. Om de kunst te beschermen wordt deze geplaatst in grote vitrines. Het opvallende spiegelgebouw werd ontworpen door het Rotterdamse architectenbureau MVRDV. BAM realiseerde de bouw van dit 40 meter hoge gebouw in 2018. Meer informatie over het kunstdepot? Bekijk dan deze website.


Onze bijdrage

NESTcoat heeft ervoor gezorgd dat de coating van deze vitrines netjes is afgewerkt. Zo zien de vitrines er mooi uit voor de bezoekers die de kunst willen bekijken. Hiermee dragen we bij aan een esthetische uitstraling die past bij een museum.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief