Derde Moerdijkbrug HSL - Moerdijk - windschermen

Opdrachtgever

Prorail

Locatie

Moerdijk

Status

Opgeleverd

Kenmerkend

Voor de realisatie van de windschermen werden in totaal gebruikt: 60.000 bouten, moeren en ringen en 600 ton stalen constructies.

Het project

Een indrukwekkend project: de Derde Moerdijkbrug. Hier werden 1500 windschermen geplaatst die een afstand van bijna 3 kilometer beslaan. Hiervoor is veel materiaal nodig. In totaal zijn 60.000 bouten, moeren en ringen gebruikt, naast de in totaal 600 ton wegende stalen constructies. De Derde Moerdijkbrug tussen Dordrecht en Breda is een belangrijk onderdeel van de hogesnelheidslijn (HSL). Deze vervoert passagiers met een snelheid tot 300 km/u. Alleen niet wanneer het hard waait, dan is de HSL vaak gesloten. Zowel de treindiensten als de passagiers zullen tevreden zijn met de windschermen. De trein kan hierdoor veilig de brug over, zelfs bij windkracht 7 tot 8.


Onze bijdrage

Bij montage kan schade aan de coating ontstaan, daarom werd NESTcoat bij het project betrokken. Elke plek met schade is direct door ons hersteld. Het doel was om de conservering weer sterk en beschermend te maken. Zo kon de HSL weer zo snel mogelijk gebruikt worden en zijn de windschermen beter beschermd tegen omgevingsinvloeden.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief