E314 snelweg - Genk - Geluidsschermen

Opdrachtgever

Agentschap Wegen en Verkeer

Locatie

Genk

Status

Opgeleverd (2019)

Kenmerkend

Voor de uitvoering van het project trok het AWV 4,3 miljoen euro uit.

Het project

Langs de E314 in Belgi√ę werden door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) geluidsschermen geplaatst om verkeershinder te verminderen. Het totale geluidsscherm is zo'n 2,5 kilometer lang en de schermen zijn¬†tussen de drie en zes meter hoog. De geluidsschermen aan de kant van de snelweg bestaan uit geluidsabsorberend materiaal. Aan de bewoonde zijde is deze voorzien van een groene wand met klimplanten.


Onze bijdrage

NESTcoat heeft ten behoeve van dit project renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Er is bij 515 geluidschermen extra laagdikte aangebracht voor meer bescherming. De extra laagdikte is aangebracht op de thermisch verzinkte laag aan de onderkant van de kolommen. Met onze service dragen we bij aan een langere levensduur van de geluidsschermen, wat indirect weer bijdraagt aan meer woongenot in de omgeving van de snelweg.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief