Energiepark Haringvliet Zuid - Van Pallandtpolder Middelharnis - constructie zonnepanelen

Opdrachtgever

Vattenfall

Locatie

Van Pallandtpolder, Middelharnis

Status

Opgeleverd (2021)

Kenmerkend

Energiepark Haringvliet Zuid is het eerste energiepark van Vattenfall waar windenergie, zonne-energie en batterijen gecombineerd worden.

Het project

Energiepark Haringvliet Zuid is Vattenfalls grootste hybride energiepark in Nederland. In anderhalf jaar tijd werd het terrein opgekocht en het park volledig gerealiseerd en opgeleverd. 115.000 zonnepanelen, 6 windmolens en 12 zeecontainers met batterijen zijn verspreid over 40 hectare land. Alleen de zonnepanelen kunnen al 12.000 huishoudens van groene stroom voorzien. Zo draagt de bouw van dit energiepark bij een duurzamere toekomst. Bij het ontwerp van het energiepark hield Vattenfall rekening met de wensen van personen die graag in dit gebied recreëren. Zo zijn ideeën voor fietspaden en een uitkijkheuvel meegenomen. De zonnepanelen reiken ook niet hoger dan 1,5 meter zodat dit het zicht van voorbijgangers niet belemmert.

Onze bijdrage

Ook NESTcoat droeg bij aan een duurzame oplossing. Om de constructies van de zonnepanelen langdurig te beschermen voerden we herstelwerkzaamheden uit aan de zinklaag. Aan deze thermisch verzinkte constructies waren op meerdere plaatsen schades ontstaan die wij hebben hersteld. Hierdoor zijn de zonnepanelen beter beschermd tegen verschillende weersinvloeden die corrosie veroorzaken. Met onze komst hebben we niet alleen bijgedragen aan een beschermende coating, maar dragen we ook bij aan Vattenfalls uiteindelijke doel: fossielvrij leven binnen één generatie.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief