Ernst Abbe stadion - Jena - lichtmasten

Het project

Dit is het Ernst Abbe stadion in Oost-Duitsland, thuishaven van de voetbalclub FC Carl Zeiss Jena. Het sportpark werd aangelegd in 1924. In 1974 werden lichtmasten aangelegd en in 1978 werd dit het eerste Oost-Duitse stadion met een elektronisch scorebord. De huidige staat van het stadion werd in 1998 gerealiseerd, toen de oorspronkelijke houten tribune werd vervangen door een moderne variant. Het stadion heeft plaats voor 15.610 toeschouwers.


Onze bijdrage

De beschermende zinklaag van de nieuwe masten was beschadigd geraakt. We hebben de schade hersteld op 40 meter hoogte. Om bij de bovenkant van de masten te komen is gebruik gemaakt van een hoogwerker. De zinklaag beschermt het onderliggende staal. Bij schade aan de zinklaag vervalt deze bescherming. Ons doel was daarom om de functionaliteit van de zinklaag volledig te herstellen. Zo kunnen de lichtmasten zo lang mogelijk in gebruik blijven. Op termijn scheelt dit tijd en geld. De functionerende lichtmasten geven bezoekers van het stadion een sportbeleving van een hogere kwaliteit.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief