Fenix I - Rotterdam - Trappen, luifels en hekken

Opdrachtgever

Heijmans Woningbouw

Locatie

Rotterdam

Status

Opgeleverd (2019)

Kenmerkend

Op de voormalige loods op schiereiland Katendrecht staat Fenix I, een uniek gebouw waar wonen, werken, parkeren en recreëren samen komen. Voor de stalen constructie werd circa één miljoen kilo staal gebruikt.

Het project

In 2019 werd het appartementencomplex op de plek van de Fenixloodsen op Katendrecht in Rotterdam officieel geopend. Bovenop de voormalige loods werden 212 loft appartementen gebouwd. Bij de bouw van dit project werd maar liefst een miljoen kilo staal gebruikt. De realisatie van Fenix I was een samenwerking tussen Heijmans Bouw en Vastgoed en Mei architects and planners. In de voormalige loods komen wonen, werken en recreatie samen. Het gebouw kreeg tijdens en na de bouw veel aandacht. Zo won het verschillende prijzen, waaronder de ICONIC AWARDS en de Nationale Staalprijs.


Onze bijdrage

Tijdens de bouw van dit project waren verschillende schades ontstaan. Door bouwschades aan de coating van trappen, luifels en hekken te herstellen zorgen we ervoor dat conservering weer goed beschermd. Bovendien hebben we bijgedragen aan snelle oplevering. De bewoners kunnen nu zonder schades het woongenot van één van de grootste bouwprojecten in Nederland ervaren.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief