Laadstation bussen - Polen - laadpaal

Het project

Een laadpaal wordt gebruikt voor het opladen van elektrische bussen. Dit is een bus die in plaats van diesel of benzine wordt aangedreven door een elektromotor die wordt voorzien van stroom door een accu. Gemiddeld reden in 2019 zo'n 3.000 elektrische bussen in Europa en de Verenigde Staten. Ongeveer eenderde van deze bussen in Europa wordt geproduceerd in Polen. Voor het opladen zijn er twee systemen: conventioneel laden en gelegenheidsladen. Bussen met een systeem voor conventioneel laden kunnen vaak een hele dienst draaien en worden 's nachts in de stalling weer opgeladen. Accu's voor gelegenheidsladen zijn kleiner. Bij dit systeem wordt de bus onderweg bij haltes opgeladen middels een laadpaal. De toepassing van elektrische bussen dragen bij aan een vermindering van Co2 uitstoot en het behalen van klimaatdoelen.


Onze bijdrage

NESTcoat werd ingeschakeld om de zinkverdikkingen aan deze laadpaal in Polen met spoed te bewerken en daarna de coating te herstellen. Het deklaaggereedmaken was hier niet toegepast. Hierdoor was er geen goede voorbewerking van het thermisch verzinkt staal alvorens het te coaten. Met onze service dragen we bij aan het verduurzamen van de mobiliteit en de energietransitie. Doordat de laadpaal weer in goede conditie is, en de levensduur van de coating is verlengd, blijft het object lang goed.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief