Nicolaaskerk - Hantum - hekwerken

Het project

De Nicolaaskerk is een Romaanse kerk, gebouwd in de 12e eeuw. De kerk is te vinden in het Friese dorp Hantum en staat op een deels afgegraven terp. De kerk werd toegevoegd aan de lijst van rijksmonumenten en is dus officieel een monumentaal pand. De PKN-gemeente van Hantum houdt hier tegenwoordig haar kerkdiensten. Naast de kerk vindt men een grote gebarsten klok die dateert uit 1530 met daarop afbeeldingen van de Heilige Catharina en de patroonheilige van de kerk; Sint-Nicolaas. De kerk heeft ook een kleine begraafplaats.


Onze bijdrage

Dit kerkhof wordt afgesloten middels een hekwerk. Aan de coating van dit hekwerk waren verschillende beschadigen ontstaan. Wij werden ingeschakeld om de schade te inspecteren. Hantum ligt dichtbij de Waddenzee. In de buurt van water en zouten tast corrosie het staal sneller aan. Om een goed herstelplan op te stellen, is het belangrijk de omgevingsfactoren en wensen mee te nemen. Hierbij helpt een inspectie van de schade op locatie.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief