Noorderbinnensingel - Groningen - balkons

Het project

De Noorderbinnensingel is een lange straat in Groningen gelegen tegenover het Noorderplantsoen. Dit is een van de grootste parken in de binnenstad. Hier is ook de watertoren gelegen die in 1907 werd gebouwd om de stad van schoon drinkwater te voorzien. In deze straat bevinden zich veel schipperswoningen en woningen uit de vorige eeuw. Zo ook deze appartementen met balkons.


Onze bijdrage

De kolommen aan deze appartementen zijn hier nieuw geplaatst om meer ondersteuning te bieden aan de balkons. Omdat er aan twee woningblokken verschillende beschadigingen aan de poedercoating van circa 100 kolommen waren, werden wij ingeschakeld. De kolommen waren voorzien van een duplex systeem (thermisch verzinkt staal+poedercoating) voor de meest optimale bescherming tegen corrosie. Wij herstelden onder andere krassen aan de poedercoating in RAL 7016. Dit is conform NEN EN 15773 gebeurd. De constructies zijn door het herstelwerk weer goed beschermd tegen alle weersinvloeden.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief