Norwegian Bliss - Scheepswerf Papenburg - kartbaan

Opdrachtgever

N.V.T.

Locatie

Scheepswerf Papenburg

Status

Opgeleverd

Kenmerkend

Het derde schip, de Norwegian Bliss uit de Breakaway Klasse van de Norwegian Cruise Line werd in 2018 gebouwd. Aan boord van het cruiseschip is veel entertainment te vinden, waaronder een kartbaan die zich uitstrekt over maar liefst twee verdiepingen.

Het project

Norwegian cruise Line biedt toegankelijke cruises met de de nodige luxe en ontspanning. De bestemmingen variƫren. Zo vaart de Norwegian Bliss, het derde schip in de Breakaway klasse dat in 2018 werd gebouwd, vanuit Seattle naar Alaska, de Caribbean en de Mexicaanse Riviera. De tekening op de romp van het schip werd ontworpen door kunstenaar Robert Wylan. Het lijkt op de vorm van een bultrug, die symbool staat voor Alaska. Het cruiseschip biedt ruimte aan 4000 passagiers die kunnen genieten van een ontspannende vakantie. Hiervoor is er entertainment in de vorm van een zwembad, casino, theater en kartbaan. De kartbaan is 40% groter dan de kartbaan op het cruiseschip van het zusterschip Norwegian Joy en strekt zich uit over de twee bovenste verdiepingen van het schip.


Onze bijdrage

Voordat het schip in gebruik werd genomen heeft NESTcoat de staalconstructie van de kartbaan afgewerkt ten behoeve van de veiligheid en levensduur van de constructie. NESTcoat heeft de aansluitvlakken en naden van de staalconstructie geseald. Hierbij is rekening gehouden met het zeeklimaat en gebruik gemaakt van een natlak geschikt voor deze omstandigheden. Zo is de staalconstructie beschermd tegen de invloeden van een offshore omgeving.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief