Parkeergarage Berlijnplein - Utrecht - trappenhuis

Opdrachtgever

Gemeente Utrecht

Locatie

Utrecht

Status

Opgeleverd (2020)

Kenmerkend

Een opvallende parkeergarage in de binnenstad van Utrecht met een kunstzinnige twist.

Het project

In opdracht van de Gemeente Utrecht is de BAM in 2016 aangesteld om deze parkeergarage met P+R faciliteiten te realiseren aan het Berlijnplein in Utrecht. De garage bestaat uit acht lagen waarvan twee ondergronds en biedt plaats aan 620 voertuigen.

De parkeergarage bevindt zich op een prominente plek aan het plein en vormt zo een doorlopende route voor gebouwen in de nabije omgeving. Daarom heeft Zecc Architecten - dat het gebouw ontwierp - ervoor gezorgd dat deze garage goed aansluit bij de rest van de gebouwen in het Leidsche Rijn Centrum, en toch een eigen uitstraling heeft. Dit is gedaan door een kunstwerk op het dak en een groene berm langs de dakranden toe te voegen. Beide werden ontworpen door kunstenaars Pietertje van Splunter en Zeger Reyers.

Onze bijdrage

NESTcoat herstelde in deze parkeergarage montageschades. In twee trappenhuizen was de poedercoating op meerdere plaatsen beschadigd geraakt, o.a. aan de hekwerken van de trappen. NESTcoat heeft niet alleen gezorgd dat de coating weer goed beschermt, maar ook voor een mooi aanzicht in de parkeergarage. Hiermee dragen we bij aan de waarden die voor de Gemeente Utrecht van belang zijn, namelijk het verhogen van de leefbaarheid en duurzaamheid. Doordat de schade is hersteld gaat het object langer mee en hoeft het minder snel vervangen te worden.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief