Sint Petrus en Pauluskerk - Dinteloord - brandwerende coating

Opdrachtgever

Architectenbureau Paul Dinant

Locatie

Dinteloord

Status

Opgeleverd (2021)

Kenmerkend

De voormalige Sint Petrus en Pauluskerk werd gerenoveerd tot 27 appartementen voor alleenstaanden, gescheiden mensen of starters. Om eenzaamheid onder deze doelgroep tegen te gaan wordt er verbinding gecreëerd middels gemeenschappelijke ruimtes. Sinds februari 2021 kunnen de nieuwe bewoners gebruik maken van hun nieuwe appartement.

Het project

In het Brabantse dorp Dinteloord werd de voormalige Sint Petrus en Pauluskerk in 2020 door Bergh Bouw van binnen compleet gerenoveerd voor de realisatie van 27 appartementen. In het jaar 1795 werd een parochie gesticht voor de Heilige Petrus en Paulus. In 2004 ging de zelfstandigheid van deze parochie verloren, waarna ze in 2009 met 6 andere parochies gezamenlijk verder gingen onder de naam "Sint-Annaparochie". Vijf jaar later werd de kerk aan de eredienst onttrokken om nu dienst te doen als woonruimte voor onder andere alleenstaanden en huishoudens met een klein budget. Deze voormalige Rooms-Katholieke kerk raakte in de Tweede Wereldoorlog ook nog eens zwaar beschadigd door bommen. Volgens architect Paul Dinant is de voormalige toren door het geweld naar beneden gekomen. Een deel van deze resten werd gebruikt voor de wederopbouw van de voormalige kerk.


Onze bijdrage

Tijdens de renovatie van de kerk ontstond bouwschade die door ons werd hersteld. Het ging hier om schade aan een brandwerende coating. Doordat de schade is hersteld voldoet de coating weer aan de veiligheidseisen en kunnen de nieuwe bewoners genieten van een veilige woonruimte. Dankzij de brandwerende coating wordt de stalen constructie beschermd bij het uitbreken van een brand. De hitte zorgt ervoor dat de brandwerende coating uitzet. Hierdoor blijft de dragende constructie langer intact en blijft het gebouw langer staan. Benieuwd naar brandwerende coating? Lees er hier meer over! 

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief