Tesla Gigafactory - Berlijn - staalconstructie

Opdrachtgever

Tesla

Locatie

Berlijn-Brandenburg

Status

In aanbouw

Kenmerkend

In de nieuwe Gigafactory van Tesla wordt onder andere de voor de Europese markt bestemde versie van Tesla's Model Y gebouwd.

Het project

Tesla is marktleider in de elektrische autobranche en zorgt met elektrische auto's voor de wereldwijde transitie naar duurzame mobiliteit. Tesla staat bekend om hun 'Gigafactories', dit zijn de meest geavanceerde fabrieken ter wereld. De vierde 'Gigafactory' van Tesla wordt gebouwd in Grünheide, 35 kilometer ten zuiden van Berlijn. Het is de eerste Europese Gigafactory van de elektrische autofabrikant. De andere zijn Giga Nevada, Giga Shanghai en Giga New York. De fabriek wordt ingezet voor de productie van batterijpakketten, aandrijflijnen en de Tesla Model Y. 

Foto door Tesla

Onze bijdrage

Tijdens het bouwen was coatingschade ontstaan aan de staalconstructies. Wij werden ingeschakeld voor onze schadeherstel service. Wij dragen met het herstellen van de coating ook ons steentje bij aan de duurzame doelstelling van deze autofabrikant. Zo blijft het staal goed beschermd en kan de productie in de fabriek straks volop draaien.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief