Visdiefbrug - Den Hoorn - brugleuningen

Opdrachtgever

Gemeente Midden-Delfland

Locatie

Den Hoorn

Status

Gerealiseerd (2020)

Kenmerkend

Vier nieuwe bruggen zorgen voor een goede verbinding met de nieuwe, groene wijk De Kreek in Den Hoorn. De 37 meter lange Visdiefbrug is zo genoemd omdat deze qua ontwerp lijkt op visdief met uitgeslagen vleugels.

Het project

Centaur Projecten heeft in samenwerking met GKB groep vier verschillende bruggen ontworpen en gerealiseerd ter aansluiting op de nieuwe woonwijk de Kreek in Den Hoorn. Het project bestaat uit twee betonnen verkeersbruggen; een betonnen en een stalen fiets- en voetgangersbrug. Waarvan de laatste het langst is, met een totale lengte van 37 meter. De brug kreeg de naam "Visdiefbrug". Deze dankt hij aan het ontwerp die doet denken aan een sierlijke visdief vogel met uitgeslagen vleugels. Een vogel die vroeger veel voorkwam in Midden-Delfland. De brug is volledig uitgevoerd in cortenstaal en hierna voorzien van een coating voor een extra bescherming.


Onze bijdrage

Aan deze brug was schade aan de leuningen ontstaan. De coating is door ons hersteld, waarmee de conservering van de brug weer is teruggebracht in een goede conditie. Passanten kunnen nu langer genieten van het ontwerp, doordat de levensduur van het object is verlengd. Door een beschermende coating die lang meegaat hoeven brugdelen minder snel vervangen te worden wat bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief