Windpark Maasvlakte 2 - Windmolen

Opdrachtgever

Eindopdrachtgever: Rijkswaterstaat

Locatie

Maasvlakte 2

Status

Opgeleverd

Kenmerkend

Aan de rand van de Maasvlakte 2 wordt in opdracht van Rijkswaterstaat een nieuw windpark gebouwd met 22 windturbines. Deze turbines leveren jaarlijks samen 416 GWh groene stroom op. Zo draagt het windpark bij aan de energietransitie.

Het project

Het project 22 windturbines die jaarlijks 416 GWh aan groene stroom opleveren. Dat is Windpark Maasvlakte 2. Het windpark is nu in aanbouw en een groot deel van de windmolens staat al klaar voor gebruik. Het windpark wordt gebouwd door Eneco namens de Rijksoverheid. Dankzij dit windpark kan de Rijksoverheid energieneutraal werken. Het project is in 2023 afgerond. 


Onze bijdrage

Wij hebben van binnen en buiten de coating van de windmolens te hersteld. Zo zorgen we voor een duurzame bescherming van dit mooie project. De wind en golven maken het een uitdagende werkplek. De windturbines zijn niet altijd bereikbaar, daarom is het noodzaak om slim te plannen en kostbaar met de tijd om te gaan.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief