Zonnepark Hoogeveen - Fluitenberg - constructie zonnepanelen

Het project

In het buitengebied van Fluitenberg in de gemeente Hoogeveen is NEO Energie in 2018 gestart met de realisatie van een tweede zonnepark in deze omgeving. In dit park worden maar liefst 22.800 zonnepanelen geplaatst, die wanneer zonnepark Oosterveld in gebruik wordt genomen, 2.700 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Bij de realisering van dit project wordt goed gelet op de omgeving. Bewoners ondervinden op deze locatie zo min mogelijk hinder van het park, deze kan middels vegetatie worden afgeschermd. Tevens worden omwonenden betrokken bij het toekomstig onderhoud van flora en fauna. Zo is de doelstelling om schapen in te zetten voor de begrazing van het terrein.


Onze bijdrage

De constructie onder de zonnepanelen is thermisch verzinkt. Het zink vormt een goede bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bij aankomst van de constructie bleken er meerdere schades aanwezig te zijn. Door de zinklaag ter plekke te herstellen volgens de NEN EN ISO 1461 zorgen we ervoor dat de constructie beschermd is tegen corrosie. Zo kunnen de zonnepanelen zo lang mogelijk optimaal functioneren.

Over ons

Wij zijn NESTcoat, specialist in oppervlaktebehandeling van metalen. Op onze productielocaties en bij onze klanten in binnen-en buitenland werken we aan de esthetische en functionele bescherming van metaalproducten.

Meer over ons

Nieuwsbrief Nieuwsbrief