Brandwerende coatings

Brandwerende coating aanbrengen en herstellen op locatie

Wilt u dat het gebouw dat u ontwikkelt of in uw beheer heeft voldoet aan de veiligheidseisen die door de overheid worden gesteld? Wij helpen graag door de stalen constructie te beschermen met een brandwerende coating.

Door toepassing van deze coating draagt dit bij aan de veiligheid. Door het aanbrengen van een brandwerende coating op staal blijft de constructie langer sterk bij uitbraak van brand. 

Wij helpen u graag om stalen constructies brandveilig te maken. 

Vul voor het aanvragen van een offerte eerst het brandwerende coating formulier in, en stuur deze mee met de offerteaanvraag. 

Vraag direct een offerte aan

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Hoe werkt een brandwerende coating?

De brandwerende coating op staal zwelt door extreme hitte bij brand op. Dit zorgt ervoor dat de isolerende werking van het schuim de stalen constructie tot wel 90 minuten kan beschermen. Benieuwd tot hoe lang verschillende gebouwen beschermd zijn? Lees het hier.

Hoe werkt onze service?

Aanbrengen van een brandwerende coating

Het aanbrengen van een brandwerende coating op staal is een specialistische klus. Wij verzorgen dit graag voor u. Indien vooraf aangevraagd, ontvangt u na afloop van een externe partij een certificaat als bewijs dat de constructie voldoet aan de brandveiligheidseisen. 

Herstellen van een brandwerende coating

We brengen niet alleen brandwerende coatings op staal aan, maar herstellen ook schade aan deze coating. Hiervoor komen wij op locatie bij onder andere kantoorpanden, hotels en sportaccommodaties. Het herstellen van de brandwerende coating draagt niet alleen bij aan een esthetisch resultaat, maar ook aan de veiligheid. Met onze schadeherstel service wordt schade hersteld en zorgen we dat de coating weer goed gesloten is.

Wilt u een brandwerende coating laten aanbrengen of herstellen op uw locatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Vragen over onze service

Uit welke stappen bestaat het brandwerende coating applicatieproces? 
Allereerst dient de ondergrond geschikte te zijn. Een brandwerende coating kan niet direct op staal of (thermisch) verzinkt staal aangebracht worden. Ook kan het niet direct op poedercoating worden aangebracht. Er is dan eerst een primer nodig. Op een primer kan een brandwerende coating wel direct aangebracht worden, zoals op staalmenie.
Tijdens het appliceren wordt per balk volgens het opgestelde laagdikte advies de juiste laagdikte in micron aangebracht in meerdere lagen. 
Nadat de juiste laagdikte is behaald is de applicatie afgerond indien het om een verwarmde, niet vochtige binnensituatie gaat. Gaat het om een buitensituatie of wil de klant graag een kleur erop (brandwerende coatings hebben alleen een standaard kleur) dan kan het geheel nog afgelakt worden.
 
Welk soort brandwerende coating gebruiken we?
Diverse merken. Dit hangt af van wat de klant wil en wat er mogelijk is gezien de vereisten. Niet elke verf is overal toepasbaar. Hier wordt goed naar gekeken.
 
Hoe meten we of het geleverde werk kwalitatief goed is?
We volgen bij ons werk het laagdikterapport op. De hierin opgenomen waarden meten we na met behulp van een laagdiktemeter.
Indien gewenst kan een certificaat van controle worden afgegeven op de gemeten waarden. Dit moet van tevoren worden aangegeven. 
 
Is er een opvolgingsmoment, zoals een controle over een aantal jaar? 
Indien een certificaat van controle is afgegeven, dan geldt deze drie jaar. Na drie jaar dient het opnieuw te worden gecontroleerd.
 

Kies een andere service die bij u past

Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie
Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Restyling

Bent u toe aan iets nieuws? Dan restylen wij uw metaalproducten in precies de kleur en stijl die u wenst. Bij ons is veel mogelijk!

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inhouse oppervlaktebehandelingen

We komen uit de metaalindustrie. Elke dag houden onze vakmensen zich bezig met het deklaaggereedmaken, nabewerken, assembleren en poedercoaten van metaalproducten.

Meer informatie
Nieuwsbrief Nieuwsbrief