Inhouse oppervlaktebehandelingen

Inhouse oppervlaktebehandeling

Op een productielocatie in de metaalindustrie is waar het voor NESTcoat begon en waar nog steeds het merendeel van ons team actief is. Op het terrein van diverse thermische verzinkerijen, (poeder)coaterijen en andere productiebedrijven in Nederland verlenen we verschillende services.

Deklaaggereedmaken

De unieke service die we op productielocaties leveren noemen we deklaaggereedmaken. Dit is een ambachtelijk vak wat tussen het thermisch verzinken en het poedercoaten of natlakken plaatsvindt. 
Nadat het product uit het zinkbad komt is de zinklaag nog niet egaal. Als je het zonder verdere bewerkingen poedercoat of natlakt, worden de oneffenheden hierna nog duidelijker zichtbaar. Het deklaaggereedmaken verbetert dus de esthetiek van het eindproduct. Daarnaast zorgt deze bewerking er ook voor dat de coating een betere beschermlaag vormt. Scherpe puntjes worden namelijk weggehaald. Deze zouden anders door de (poeder)coatlaag heen kunnen prikken, waardoor het staaloppervlak dus niet optimaal beschermd zou zijn.  

Wij egaliseren de oneffenheden van de zinklaag. Dit doen we volgens onze richtlijn. Hiervoor is sinds kort een hoofdstuk opgenomen in de vernieuwde NEN 5254 norm! Voor de totstandbrenging van deze norm zijn we in gesprek geweest met de NEN en belanghebbenden. Eerder gaf de directeur van NESTcoat in gesprek met de ION uitleg over het belang van deklaaggereedmaken. 

Poedercoating

Wij poedercoaten in elke kleur die de klant wenst. Ook verschillende type coatings behoren tot de mogelijkheden, denk aan metallics en meerkleurige coatings. Poedercoating is milieuvriendelijk aangezien er geen verdunnings- en oplosmiddelen bij worden gebruikt! 

Naast het aanbrengen van een poedercoating behoort het herstellen van schade aan een poedercoating ook tot onze services. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van bouwschade voor een oplevering of het herstellen van leuningen van bruggen. Het herstellen van een poedercoatlaag doen we zonder oven door de zwakke plekken te herstellen middels een speciale natlak. 

Voorkomen van schade is natuurlijk altijd beter. Daarom voeren wij ook periodiek onderhoud uit aan poedercoatings. We verwijderen vuil van het oppervlak die corrosie veroorzaken. Door een schoon oppervlak blijft de poedercoating er niet alleen goed uitzien, deze beschermt ook beter. Tijdens een onderhoudsbeurt kijken we ook goed of er beschadigingen aan de poedercoating aanwezig zijn die de conservering verder kunnen verzwakken. Als dit het geval is melden we dit, zodat u deze in overleg kunt laten herstellen.
Soms komen we ernstige schade aan de conservering tegen of een coating die al lang slecht onderhouden is waardoor het metaaloppervlak structureel is aangetast. Hier komt onze renovatie service goed van pas! We bekijken per project hoe we de poedercoating het best kunnen renoveren zodat deze weer optimaal beschermend is. 

We bieden dus een volledige poedercoating service aan, in elke stadia van de coating. Wilt u een poedercoating laten aanbrengen aan een product, heeft u schade of interesse in onze onderhoudsservice? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

Vraag direct een offerte aan

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Nabewerken

Naast het poedercoaten en deklaaggereedmaken doen we ook andere inhouse services. Zoals nabewerkingen.

Als thermisch verzinkt staal niet gecoat hoeft te worden, moet het soms toch nog een verdere nabewerking ondergaan alvorens het product daadwerkelijk ingezet kan worden. Dit nemen wij voor u uit handen. Denk hierbij aan de onderstaande nabewerkingen:

 • Vooraf het thermisch verzinken: anti-zinkpasta plaatselijk aanbrengen.
 • Volgens de NEN EN ISO 1461 bewerken en het controleren hierop. Dit deden we o.a. bij Energiepark Haringvliet Zuid.
 • Schroefdraad tappen, snijden en/of uitborstelen.
 • Scheepsleidingen nabewerken door het vlak maken van flensen, schroefdraad vrijmaken van zink, bussen slijpen, doorslijpen en nabewerken van tijdelijke lassen, het plaatsen van afdichtingsdoppen etc.
 • Het verwijderen en nabewerken van ophangogen.
 • Het opboren en nabewerken van gaten.
 • Het toonbankgereedmaken zoals het verwijderen van zinkvliesjes.
 • Aluminium proppen inslaan bij in- en uitstroomgaten en dit gladschuren indien gewenst.
 • Het verwijderen van ongewenste zinkverdikkingen.
 • Het uitspuiten van (kassenbouw)profielen tegen achtergebleven vervuiling zoals zink residuen.
 • Het repareren van onverzinkte plekken en beschadigingen.
 • Klantspecifiek nabewerken.

Assemblage 

Assemblage of voormontage kunnen wij ook voor u uitvoeren. Denk hierbij aan de werkzaamheden die volgen na het thermisch verzinken of het organisch coatproces (poedercoaten of natlakken). 

Door deze werkzaamheden van u over te nemen kan uw onderneming zich beter richten op de andere processen, met als gevolg een hogere efficiëntiegraad in uw productieproces. Hierdoor verkrijgt uw onderneming meer productiecapaciteit en een snellere levertijd. 

In overleg is veel mogelijk. Denk hierbij aan onderstaande werkzaamheden:

 • Frames/chassis bewerken zoals het ruimen van gaten, uitsmelten van zink, kitten van naden en het voormonteren van bouten. 
 • Het plakken van stickers of het spuiten van tekens m.b.v. een sjabloon.
 • Orders samenstellen o.b.v. technische tekeningen.
 • Black Mastic/extra beschermlagen aanbrengen.
 • Afplakwerkzaamheden.
 • Het inpakken/verpakken volgens uw specificatie.
 • Kabels voormonteren zoals bijvoorbeeld bij lantaarnpalen.
 • Klantspecifiek assembleren.

Kies een andere service die bij u past

Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie
Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Restyling

Bent u toe aan iets nieuws? Dan restylen wij uw metaalproducten in precies de kleur en stijl die u wenst. Bij ons is veel mogelijk!

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Brandwerende coatings

Wij brengen brandwerende coatings aan en kunnen deze op locatie herstellen t.b.v. de veiligheid en voor het behoud van vergunningen.

Brandwerende coatings
Nieuwsbrief Nieuwsbrief