Inspectie

We inspecteren uw metaalconservering op schade

Een inspectie is nodig om de huidige situatie in kaart te brengen. We onderzoeken hoe het ervoor staat met uw metaalconservering.

NESTcoat biedt een echte oplossing voor uw beschadigde metaalconservering. Uw coating krijgt de zorg die het nodig heeft. Door de schade en de coating te inspecteren kunnen wij vaststellen wat de juiste aanpak is om uw conservering weer in topconditie te brengen. 

Als u ons foto’s stuurt van de schade op nieuwe coatings - ons offerteformulier begeleid u hierin - kunnen we vaak al een goede inschatting maken van de benodigde aanpak. Bij oude coatings en grote of complexe schade kan het nodig zijn dat een van onze vakmensen naar u toe komt om de schade van dichterbij te bekijken.

Vraag direct een offerte aan

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Bij een inspectie letten we op een aantal zaken. Allereerst is de staat van de huidige coating belangrijk. Moet deze grotendeels vervangen worden of enkel een aantal zwakke plekken hersteld worden. Ook letten we op de vorm van het object. We controleren op plekken waar vervuiling achter kan blijven en op kan hopen, deze plekken kunnen voor een snellere aantasting van de coating zorgen. Ook letten we op invloeden die de coating verzwakken. Denk hierbij eens aan een object onder een overkapping. Normaal gesproken spoelt de regen het object schoon, maar in dit geval niet. Langdurig aanwezige vervuiling tast de coating sneller aan, waardoor deze verzwakt.

Bij een inspectie proberen we het antwoord te vinden op de volgende vragen:

Wat is de staat van de coating?

Door de coating met het oog te inspecteren komen we al veel te weten over de huidige staat van de beschermlaag. Bijvoorbeeld of deze goed is onderhouden of niet. En waar we het niet met het oog zelf kunnen beoordelen gebruiken we een laagdiktemeter. Met een laagdiktemeter is te zien uit hoeveel micron (micrometer) de coating bestaat en hoe deze is opgebouwd. Soms zit onder de coating nog een zinklaag die het staal extra beschermt, deze meten we afzonderlijk. Zo zien we of de coating overal aan de maatstaf voldoet en hoe deze is opgebouwd.


Om hoeveel en welk soort schade gaat het?

We worden vaak ingeschakeld wanneer er al schade is. Dan stellen we vast of enkel de coating is beschadigd, of dat de schade tot op het metaal aanwezig is. In dat geval is er vaak sprake van corrosie. Ook stellen we de hoeveelheid beschadigingen vast. Zo wordt duidelijk of het een structureel probleem is, of plaatselijk.


Hoeveel en wat voor soort corrosie is ontstaan?

Als de beschadiging tot het metaal is doorgedrongen is er sprake van corrosie. In de volksmond wordt dit vaak roest genoemd. Maar er bestaan vele andere vormen. Het soort corrosie dat ontstaat is onder andere afhankelijk van de metaalsoort en invloeden van buitenaf. De aanwezigheid van corrosie is ook van invloed op welke herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Corrosie dient namelijk volledig verwijderd te worden alvorens de nieuwe coating wordt aangebracht. 

 

Als we de schade in kaart hebben gebracht willen we deze natuurlijk ook graag oplossen. Bekijk hiervoor onze schadeherstel service.

Kies een andere service die bij u past

Brandwerende coatings

Wij brengen brandwerende coatings aan en kunnen deze op locatie herstellen t.b.v. de veiligheid en voor het behoud van vergunningen.

Meer informatie
Periodiek onderhoud

Wij helpen u bij het opstellen van een plan en de uitvoering voor periodiek onderhoud aan metaalconserveringen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Restyling

Bent u toe aan iets nieuws? Dan restylen wij uw metaalproducten in precies de kleur en stijl die u wenst. Bij ons is veel mogelijk!

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inhouse oppervlaktebehandelingen

We komen uit de metaalindustrie. Elke dag houden onze vakmensen zich bezig met het deklaaggereedmaken, nabewerken, assembleren en poedercoaten van metaalproducten.

Meer informatie
Nieuwsbrief Nieuwsbrief