Periodiek onderhoud

Het periodiek onderhoud van uw metaalconservering

Zonder het juiste onderhoud wordt een coating snel minder mooi en minder sterk. De coating verliest zijn waarde. Hoe snel dit proces gaat hangt af van de omgevingsinvloeden. De coating van een binnenlamp krijgt minder te verduren dan een trap waar elke dag mensen overheen lopen. En dan zijn er ook nog metaalproducten die buiten staan nabij zee of in een stedelijk gebied. De zouten en zuren in de lucht en rondvliegende deeltjes als zand tasten de coating sneller aan. 

Om de achteruitgang van metaalproducten tegen te gaan is een onderhoudsplan (MJOP) nodig. Wij helpen bij het opstellen én de uitvoering van het onderhoudsplan voor de conservering. Zo houden we uw metaalproduct zo lang mogelijk sterk en mooi. 

Voor appartementseigenaren: het opstellen van het MJOP Is een belangrijke taak van uw Vereniging van Eigenaren. Voert uw VvE deze taak goed uit? 

NESTcoat helpt u graag bij het opstellen en uitvoeren van het juiste onderhoudsplan voor uw metaalconservering.

Vraag direct een offerte aan

Zakelijk

Wilt u een offerte aanvragen namens een bedrijf? Klik hier en volg eenvoudig de stappen om een offerte van ons te ontvangen.

Particulier

Heeft u een conserveringsprobleem in of om uw woning? Vraag dan hier een offerte voor particulieren aan.

Corrosieklassen

Bij het opstellen van een onderhoudsplan stellen we vast in welke mate de coating van de desbetreffende metaalproducten aangetast worden en welke onderhoudsroutine hierbij past. Dit hangt af van het gebruiksdoel, de omgeving, en de vorm van het object in combinatie met de mate van beregening.

De omgeving is dus belangrijk bij het opstellen van een onderhoudsplan. Om deze beter te kunnen beoordelen is Nederland verdeeld in vijf corrosieklassen. Valt uw product in klasse C1? Dan staat uw product in een omgeving die weinig invloed uitoefent op het metaal en de metaalconservering. Metaalproducten in klasse C5 staan juist in een hoog-corrosieve omgeving. 

Aan de kaart ziet u waarschijnlijk al een reden voor een corrosieve omgeving: zeewind. De zeewind bevat zouten, waarmee hij extra corrosief is. Ook waait er in deze plekken vaak zand op. Coatlagen zijn hier gevoelig voor want zand schuurt waardoor de coating wordt aangetast. De metaalconservering is nu niet meer intact. Vocht, zuurstof en zouten komen rechtstreeks in contact met het metaal dat niet meer goed door de coating beschermd wordt. Al snel ontstaat er corrosie. Als gevolg van corrosie neemt het metaal in sterkte af.

Deze kaart geeft echter niet de doorslag in het bepalen van de corrosieklasse. De lokale invloeden zijn ook belangrijk. 

Een goed onderhoudsplan zorgt ervoor dat de coating op vaste momenten wordt gereinigd en visueel wordt gecontroleerd. NESTcoat kan u hierbij helpen. Graag stellen we in overleg met u het juiste onderhoudsplan op.

Garantiebehoud

Op nieuwe coatings zit vaak een garantie. Maar deze garantie behoudt u alleen wanneer de coating het juiste periodieke onderhoud heeft gekregen. Dit betekent dat een gespecialiseerde firma een aantal keren per jaar de coating aantoonbaar reinigt. Zonder het juiste onderhoud vervalt uw garantie. 

We helpen met het juiste onderhoud voor uw coating. Mocht de conservering toch niet aan de verwachting voldoen dan kunt u alsnog aanspraak maken op uw garantie, want u kunt aantonen dat de coating wel het juiste onderhoud heeft gehad.

Kies een andere service die bij u past

Inspectie en advies

We komen naar de plek toe om de staat van de metaalconservering te inspecteren.

Meer informatie
Brandwerende coatings

Wij brengen brandwerende coatings aan en kunnen deze op locatie herstellen t.b.v. de veiligheid en voor het behoud van vergunningen.

Meer informatie
Herstel op locatie

Roest, krassen, dofheid of andere aantastingen van het metaaloppervlak? NESTcoat zorgt voor een esthetisch en duurzaam herstel. Dit doen we overal in Nederland en daarbuiten.

Meer informatie
Restyling

Bent u toe aan iets nieuws? Dan restylen wij uw metaalproducten in precies de kleur en stijl die u wenst. Bij ons is veel mogelijk!

Meer informatie
Renovatie

We maken uw metaalconservering weer zo goed als nieuw. Bij renovatie herstellen we oppervlakken compleet. U kiest zelf de look van uw vernieuwde product.

Meer informatie
Inhouse oppervlaktebehandelingen

We komen uit de metaalindustrie. Elke dag houden onze vakmensen zich bezig met het deklaaggereedmaken, nabewerken, assembleren en poedercoaten van metaalproducten.

Meer informatie
Nieuwsbrief Nieuwsbrief